Pomor riba u Jablanici kod Lebana i Medveđe

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jul.2019, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomor riba u Jablanici kod Lebana i Medveđe

Veliki broj uginulih riba plutao je ovih dana rekom Jablanicom. Ribari kažu da su pomor primetili kod lebanskog sela Malo Vojlovce i u okolini Medveđe. Nadležni obilaze teren i prate situaciju.

Ribolovci koji godinama posećuju ovu reku kažu da je bilo različitih vrsta riba koje su plutale Jablanicom.

Strašno je bilo u subotu kod sela Malo Vojlovce. Reka se nije videla od uginulih riba. Čujem sada da je slična situacija i kod Medveđe. Žalosno i tužno je ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što se dešava - kaže jedan ribolovac.

Jablanica ovih dana zamućena, foto: čitalac Dodaju i da je danas situacija na terenu bolja i da su u reci primećene i žive ribe.

U Ribolovačkoj službi “Veternica” kažu da je za taj deo vodotoka nadležna služba iz Niša, ali da su oni svakako obišli teren i sve prijavili nadležnim inspekcijama.

Sve uzvodno od Ćenovačkog mosta je u nadležnosti niške službe. Mi smo svakako obišli našu teritoriju i u nizvodnom delu nije bilo uginulih riba - kažu u Ribolovačkoj službi.

Zasad nema informacija zbog čega je došlo do pomora ribe, a nadležni napominju da je celokupna procedura u postupku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.