Pokušaj prevare na carini: Prenose skupe rekvizite, prijavljuju plastične čaše

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Sep.2018, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaj prevare na carini: Prenose skupe rekvizite, prijavljuju plastične čaše

U tovaru jednog kamiona koji se na ulazu graničnog prelaza Gradina zatekao 7. septembra 2018. godine carinici su otkrili brojne pokušaje zloupotreba: umesto plastičnih čaša u tovaru su zatekli vakuumske rekvizite za masažu, umesto prijavljenih 1.000 hemijskih olovaka - pronađeno još 4.000 neprijavljenih, pored toga otkrili su i skoro 2.000 neprijavljenih žileta i druge robe, kao i gotovo 950 komada sumnjive firmirane garderobe.

Prekršaj je otkriven u kamionu turskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << registarskih oznaka koji je od Istanbula ka Distriktu Brčko u BiH prevozio državljanin Turske, transportujući 21 tonu robe namenjene prodaji na pijaci „Arizona“.

Prekršajni postupak pokrenut je protiv 24-godišnjeg suvozača, inače državljanina Crne Gore, koji je izjavio da je odgovoran za robu.

Prilikom pregleda tovara, carinski službenici su otkrili da roba prijavljena u fakturi ne odgovara stanju zatečenom u prikolici.

Carinicima je pobudilo sumnju to što su umesto 1.000 prijavljenih hemisjkih olovaka pronašli njih 5.000, a zatim su  umesto 6.000 plastičnih čaša otkrili skoro isto toliko vakuumskih rekvizita za masažu.

Među robom je pronađen i sakriveni tovar: 1.800 žileta, kao i raznog pribora za masažu i akupunkturu – 1.000 igli, 100 olovaka i 100 plastičnih vakuumskih ručica.

Međutim, to nije bilo sve, jer je u kamionu otkriveno i više od 350 kilograma sumnjive garderobe za odrasle i decu marki „guči“, „luj viton“, „najk“, „frouzen“, „miki maus“, kao i 160 metara navodno brendiranog tekstilnog platna „spajdermen“ i „helou kiti“.

Među garderobom sumnjivog porekla, najviše je bilo dukseva, torbi, patika, marama, dečijih kompleta i čizama.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.