Pojedini putevi ka pirotskim i svrljiškim selima neprohodni

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 16:20

Pojedini putevi ka pirotskim i svrljiškim selima neprohodni

Sneg koji je u toku noći počeo da pada u pirotskom kraju polako prestaje, a većih problema u gradu nema jer se on odmah topi pa se ne zadržava na kolovozu u velikoj meri. Drugačija slika je u planinskim selima gde snežni pokrivač ide i preko 20 centimetra, a problema ima u selima Topli Do i Zaskovci. Putevi nisu prohodni ni do svih svrljiških sela, a putari su na terenu i sneg se čisti.

Nove količine snega donele su i nove poteškoće u saobraćaju u Pirotu i Svrljigu. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Kako kažu u pirotskom Komunalcu, situacija u gradskoj sredini nije problematična, dok na raščišćavanju snega prema selima, od kojih su većina planinska, radi pet ekipa.

Radimo u 5 pravaca, celokupna mehanizacija je angažovana, trudimo se da stignemo do svih sela - kažu u Komunalcu.

Problema ima u selima Topli Do i Zaskovci koja su zavejana od noćas i nemaju struju. Visina snega u pirotskim selima je preko 20 centimetra, a ide i do pola metra sa snežnim nanosima.

Nebezbedan put ka ovim selima predstavlja problem, a iz Komunalca obećavaju da će mašine otići i ka ovom kraju.

Ekipe pirotske Distribucije su takođe na terenu i pokušavaju da otklone kvarove.

Slična situacija je i u Svrljigu - predsednik Opštine Miroslav Marković kaže da zbog snega koji je napadao tokom noći trenutno nisu prohodni putevi do svih svrljiških sela, ali su putari na terenu i u toku dana će biti očišćene sve lokalne saobraćajnice.

Sneg, ipak, nije doneo nove probleme u snabdevanju strujom, pa prema Markovićevim rečima, trenutno su bez struje samo četiri domaćinstva kojima su obezbeđeni agregati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.