Izvor: JUGpress.com, 01.Avg.2022, 15:21

Počinje kažnjavanje za nepropisno parkiranje

NIŠ

Vozači koji se budu nepropisno parkirali ili zaustavili na kolovozu na nepropisan način, a to evidentira  „Oko sokolovo“, od danas će plaćati kazne.

Proteklih mesec dana dva vozila opremljena sistemom „Oko sokolovo“ samo su opominjali vozače koji su pravili prekršaje, a prema rečima Dejana Kovačevića, načenika Komunalne milicije u Nišu, dnevno je beleženo i do 1.000 prekršaja.

                                 >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Prema rečima Dejana Kovačevića “Oko sokolovo” će  biti na ulicama radnim danima od 7  do 21  sat, a subotom od 7 do 14 sati, a prve kazne će početi da stižu na adrese vlasnika vozila za desetak dana.

                                 “Potrebno je neko vreme da se kod nas prekršaji obrade, da se potom odštampaju i da ih pošta dostavi”, kaže Kovačević.

                                 Kazna za nepropisno parkiranje je 5.000 dinara, a ukoliko se plati u roku od osam dana, upola je manja.

                                 “Najčešći prekršaji su parkiranje na trotoaru, u kolovoznoj traci, na zelenoj površini i biciklističkoj traci. Vrlo čest prekršaj je i parkiranje na manje od pet metara od raskrsnice i u ulazima kuća i zgrada, takođe je čest prekršaj i zaustavljanje sa upaljena četiri migavca”, rekao je Kovačević.

                              Niš trenutno ima oko 3.600 parking mesta, dok je broj vozila premašio 81.000. Kako bi se rešio problem parkiranja zbog povćanog broja automobila Niš je dobio i dve montažne garaže, a u centru grada je otvorena i nova podzemna karaža. Prema rečima direktora JKP „Parking servis“ Dejana Dimitrijevića upravo se radi na pronalaženju prostora gde će biti postavljena još jedna montažna garaža kako bi se umanjio problem sa manjkom parking mesta.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.