Počelo uređenje saobraćajnica u Zelenoj zoni

Izvor: JužneVesti.com, 06.Sep.2018, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo uređenje saobraćajnica u Zelenoj zoni

Nova saobraćajnica u dužini od 500 metara, parking prostor, deo atmosferske kanalizacije, biće izgrađeni u Zelenoj zoni, u delu gde se trenutno gradi fabrika britanske kompanije Delfi. Za ove radove od para leskovačkih poreskih obveznika biće izdvojeno 47,2 miliona dinara.

Radovi podrazumevaju, kako je prilikom obilaska gradilišta rekao gradonačelnik Goran Cvetanović, ugrađivanje 2 sloja asflata na kolovozu, trotoaru i parkingu, postavljanje gajger slivnika, betonskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ivičnjaka, šahti i kanalizacionih cevi. Ukupno će za komunalno opremanje, od novca poreskih obveznika biti izdvojeno 150 miliona dinara, foto: B. Antić

Biće izvršena izgradnja armirano-betonskog sabirnog šahta sa ugradnjom sistema za prepumpavanje sanitarnih otpadnih voda, uličnog osvetljenja i demontaža opreme iz trafo-stanice “Berza 2” i montaža u trafostanici “Berza 1” - rekao je Cvetanović.

Ove radove izvode Sistem SNL graditelj d.o.o Leskovac i Boban Cvetković iz Toponice.

Pored ovoga, za celokupno komunalno opremanje Zelene zone, kako je ranije rečeno, biće izdvojeno ukupno 150 miliona dinara.

Inače, pored novca za ove radove, kompanija Delfi, odnosno Apriv Packard d.o.o zemljište od 5 hektara na kojem se gradi fabrika dobila je besplatno, a vrednost je procenjena na nešto više od milion evra.

Podsetimo, prilikom obilaska radova prvi čovek Leskovca najavio je i da će do kraja godine u grad na Veternici doći predsednik Srbije Aleksandar Vučić i otvoriti 2 ili 3 fabrike, među kojima je i fabrika oko koje se sređuju saobraćajnice.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.