Po treći put: Nema masovnih grobnica na teritoriji Medveđe

Izvor: juGmedia, 18.Okt.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po treći put: Nema masovnih grobnica na teritoriji Medveđe

Članovi komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije, nisu našli masovnu grobnicu na teritoriji Medveđe, koju su iskopavanjem sumnjive lokacije pretraživali dva dana, saopšteno je danas iz te komisije.

Ovo je treće iskopavanje u potrazi za masovnim grobnicama u Medveđi u poslednjih 10 godina, po zahtevu Prištine i nevladinih organizacija.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Na osnovu informacija dobijenih od strane Rekoma, kao i zahteva Prištinske >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << delegacije, a po naredbi Tužilaštva za ratne zločine, u periodu od  15. do 17.  oktobra 2018. godine na teritoriji opštine Medveđa, u blizini sela Medevce, na 30 metara od regionalnog puta Leskovac-Priština i oko 10 metara od „Kapije  4 Mutivode“ sa desne i leve strane puta, izvršeno je rasčišćavanje i priprema terena, radi provere tačnosti informacije o postojanju masovne grobnice.

Sve aktivnosti su završene u navedenom periodu, ali nisu rezultirale pronalaskom  posmrtnih ostataka.

Takođe, na osnovu informacije dobijene od Prištinske delegacije o mogućnosti postojanja masovne grobnice, po naredbi Tužilaštva za ratne zločine, dana 18. oktobra 2018. godine na lokalitetu Karadak, koji se nalaze na udaljenosti oko 1 km od Jalovišta u Rudnici, nedaleko od regionalnog puta Raška – Kosovska Mitrovica u pravcu Rudnice, na desnoj strani i ispod puta na oko 50 do 100 metara, izvršena je provera terena, kojom prilikom nisu pronađeni posmrtni ostaci.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.