Pirotski lekari najavljuju: Dok štrajkujemo učićemo nemački

Izvor: JužneVesti.com, 01.Nov.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirotski lekari najavljuju: Dok štrajkujemo učićemo nemački

Od 12 do 13 sati deo lekara i medicinskih sestara i tehničara zaposlenih u Opštoj bolnici u Pirotu obustavio je rad. Nezadovoljni radom direktora Gorana Petrovića, koji je u ovoj godini 2 puta hapšen zbog nameštanja tendera, lekari kažu da će štrajkovati do njegove smene ili ostavke. Direktor o problemima i dalje ćuti.

Stotinak lekara i medicinara okupilo se u amfiteatru pirotske Bolnice kako bi, kaže anesteziolog Milan Živić, štrajkom upozorenja ukazali na nagomilane >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << probleme i nezadovoljstvo Petrovićevim rukovođenjem. Okupljanje je, kaže on, prošlo bez problema, pauziraće za vikend, a za od ponedeljka nastavljaju sa jednočasovnim obustavama rada.

Planiramo da od ponedeljka angažujemo i profesora nemačkog koji će nas obučavati u satu štrajka, pa da se bar obrazujemo i negde to znanje iskoristimo. Skup je prošao bez problema, a sa ovakvom organizacijom nastavljamo do ispunjenja zahteva, odnosno do smene ili ostavke direktora - kaže Živić.

Problemi u Bolnici eskalirali su sredinom septembra ove godine kada je u toku operacije u centralni sistem gasova ušla voda. Živić kaže da do danas niko nije garantovao bezbednost pacijenata i zaposlenih i da, iako je aparat popravljen, ceo sistem ne funkcioniše zbog čega se operacije odlažu.

Nama nije rečeno da je bilo šta popravljano, ali su objavili na sajtu Bolnice. Međutim, u tim dokumentima piše da je vlaga u sistemu 3 puta veća od dozvoljene količine što znači da isti incident može da se ponovi - kaže Živić.

Zbog nepostojanja komunikacije sa direktorom, ali i nezadovoljstva zbog direktorovog nereagovanja na probleme, 16 od 20 načelnika odeljenja podnelo je ostavke.

Petrović ni danas nije razgovarao sa zaposlenima, kaže Živić, a nije odgovarao ni na pozive i poruke novinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.