Pirot počeo realizaciju značajne investicije od milion i po evra

Izvor: juGmedia, 17.Okt.2018, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pirot počeo realizaciju značajne investicije od milion i po evra

Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija“ i Grad Pirot počeli su sa realizacijom veoma važne investicije od milion i po evra na crpnoj stanici Berilovac, čijom izgradnjom će se rešiti problem sa mutnoćom vode u slučaju većih padavina.

Gradilište je obišao gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima, istakavši tom prilikom da je ovo najznačajniji projektat koji se realizuje sa Nemačkom razvojnom bankom KFW, jer je u pitanju izuzetno važna i kompleksna >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << investicija. 

dav

“Ovde će biti ugrađena nova oprema, novi filtri. Imali smo ranije problema sa mutnoćom vode u slučaju većih padavina. Siguran sam da će izgradnjom ove, mogu slobodno reći fabrike vode ti problemi biti otklonjeni i da će Pirot i ubuduće imati zdravu i kvalitetnu pijaću vodu u celom gradu, kao što je i do sada bio slučaj. Ima i problema sa visokim nivoom podzemnih voda. Nadam da će sve biti završeno kako treba”, rekao je gradonačelnik.

Vasić kaže da ovo završni projekat koji rade sa KFW bankom i da je na njemu angažovano tridesetak radnika.

dav

Direktor JP “Vodovod i kanalizacija“ Zoran Nikolić otkriva da će rok za završetak radova koji je 31. decembar biti malo probijen zbog podzemnih voda na toj lokaciji, ali nakon završenog posla, u potpunosti će biti eliminisan jedini problem vodosnabdevanja Pirota – povremenozamućenje vode zbog velikih padavina. 

“Reč je o velikom gradilištu gde će biti ugrađeno čak devet potpuno novih filtera sa rezervoarom za vodu za ispiranje filtera. Ugradiće se novi filtri, umesto postojećih osam biće ih devet novih pa će time i efikasnost filtriranja vode biti mnogo bolja. Sve će biti potpuno automatizovano tako da je ovo velika i prilično složena investicija”, rekao je direktor Nikolić.

Izvođač radova je preduzeće “Jedinstvo“ iz Užica, a podizvođači nekoliko firmi iz Pirota.

                      

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Crpna stanica Berilovac rešava problem zamućenja vode

Izvor: Danas, 17.Okt.2018

Javno preduzeće ''Vodovod i kanalizacija'' i Grad Pirot počeli su sa realizacijom veoma važne investicije od milion i po evra na Crpnoj stanici Berilovac. Članak Crpna stanica Berilovac rešava problem zamućenja vode se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.