Piroćanci remizirali, Leskovčani i Vranjanci poraženi na startu Prve lige

Izvor: JužneVesti.com, 17.Avg.2020, 09:50

Piroćanci remizirali, Leskovčani i Vranjanci poraženi na startu Prve lige

U prvom kolu drugog ranga takmičenja u fudbalu nijedan od tri predstavnika juga Srbije nije uspeo da trijumfuje. Radnički iz Pirota je na svom terenu odigrao nerešeno (1:1) sa Slogom iz Kraljeva, dok je vranjski Dinamo poražen u Beogradu od Grafičara (2:0). Na svom debiju u Prvoj ligi leskovačka Dubočica je izgubila sa 3:1 od Kabela u Novom Sadu.

Jedini bod za južnjake osvojio je pirotski Radnički koji je ugostio kraljevačku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Slogu, a oba gola na ovom meču postignuta su vrlo brzo. Gosti su poveli već u 3. minutu pogotkom Dragoljuba Anđelkovića, a izjednačenje je stiglo samo tri minuta kasnije pošto je precizan bio Marko Gjorgjievski.

Do kraja meča, u kom je bilo i pet žutih kartona, nije viđen nijedan više gol, pa je završeno podelom bodova (1:1).

Preostali predstavnici juga igrali su u gostima prvo kolo, ali se nisu proslavili. Vranjski Dinamo je na pomoćnom terenu Zvezdinog stadiona "Rajko Mitić" poražen od Grafičara sa 2:0 (2:0). Domaćin je poveo u 4. minutu golom Dimitrija Pobulića, a konačan rezultat postavio je Lazar Marjanović u 22. minutu.

Dinamo je ovaj meč završio sa igračem manje jer je u 73. minutu drugi žuti karton dobio Vukašin Jelić.

Nije se dobro pokazala leskovačka Dubočica na svojoj premijeri pošto je sa 3:1 (2:0) izgubila u Novom Sadu. Kabel je poveo u 30. minutu golom Aleksandra Mesarovića, a na 2:0 povisio je Milan Vidakov u 42. minutu. Jedini gol za Leskovčane postigao je Dušan Savić u 67. minutu, a konačan rezultat postavio je Slobodan Novaković u 87. minutu sa "bele tačke".

U narednom kolu Dubočica dočekuje kragujevački Radnički, a Dinamo Kolubaru iz Lazarevca. Pirotski Radnički igra u Sremskoj Mitrovici sa imenjakom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.