Piroćanci poslali 116 ideja za plan kapitalnih investicija do 2024. godine

Izvor: JužneVesti.com, 09.Mar.2021, 13:15

Piroćanci poslali 116 ideja za plan kapitalnih investicija do 2024. godine

Od 123 projekta u Nacrtu četvorogodišnjeg plana kapitalnih investicija u Pirotu, našla su se i 116 predloga građana, a prema rečima gradonačelnika Vladana Vasića, najveći broj glasova odnosi se na uređenje Poligona za obuku vozača, izmeštanje autobuske stanice, sajamski prostor u okviru zgrade zatvorene pijace u naselju ATP, kružni tok kod Tvrđave i uređenje Muzeja ćilimarstva.

Najviše glasova ustanova, organizacija i javnih preduzeća su dobili projekti izgradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zgrade Hitne pomoći, otvorenog plivačkog kompleksa, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, rekonstrukcija Doma vojske i uređenje Gimnazije.

Formirali smo komisiju u kojoj su predstavnici opozicije. Glasali smo na taj način što je svako od nas izabrao 15 projekata i rangirao ih, čime je sužen krug. Drago mi je što ćemo “napasti” tri od ovih pet projekata. To je bazen koji je već počeo da se gradi, postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i Dom vojske, jer, koliko znam, u skupštinskoj je proceduri usvajanje kredita prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj, koji uzima Ministarstvo kulture, a dobar deo novca, oko 150 miliona dinara je opredeljeno za rekonstrukciju Doma vojske - kaže Vasić.

On dodaje i da je bilo veoma kvalitetnih predloga građana, a da su oni sa najviše glasova rangirani u prvih 15.

Za mnoge projekte je počela priprema projektne dokumentacije i rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, ali svakako je glas javnosti bio veoma bitan. Bez predloga građana verovatno ne bi ni počela izgradnja otvorenog bazena - dodaje Vasić.

Sa izradom plana kapitalnih investicija pirotska Gradska uprava krenula je sredinom decembra prošle godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.