Piroćanci biraju koji je projekat njihov prioritet za sledeću godinu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Okt.2019, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piroćanci biraju koji je projekat njihov prioritet za sledeću godinu

Izrada autobuskih stajališta u selu Belo Polje, sređivanje parka kod vrtića Crvenkapa ili izgradnja ograde na kanalu kod Momčilovog grada, neki su od 7 predloga za koji će Piroćanci moći da glasaju, a onaj sa najviše glasova biće realizovan naredne godine.

U okviru participativnog budžetiranja od 44 projekta, izabrano je njih 7, a sada je na građanima da izaberu koji projekat ima prioritet i čija realizacija će se naći u budžetu za narednu godinu.

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ili dva predloga, u zavisnosti od iznosa koji je potreban za njegovu realizaciju, biće deo Odluke o budžetu Grada Pirota za 2020. godinu - saopštavaju u Gradskoj upravi.

Piroćanci će tako birati između sređivanja izvorišta Vrelo kod sela Krupac, postavljanje 2 autobuska stajališta u Belom Polju, a 5 predloga se odnose na projekte u samom gradu.

Građani će birati i da li je prioritet mobilijar za decu u parku kod železničke stanice, sređivanje parka kod vrtića "Crvenkapa" ili izrada projekta za rešenje problema atmosferskih voda u naselju Prčevac.

Dva projekta se odnose i na Momčilov grad - ograda na kanalu pored utvrđenja ili izgradnja drvenog mosta na tom kanalu su takođe predlozi za koje će se moći glasati.

O tome šta će se realizovati odrediće se u anketi u Uslužnom centru Gradske uprave i na sajtu Grada Pirota gde će građani glasanjem odabrati koji će od ovih predloga će biti realizovan.

Anketa će trajati od 24. oktobra do 8. novembra, a rezultati glasanja biće dostupni na sajtu grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Počinje glasanje: Meštani biraju koji projekat je njihov prioritet za sledeću godinu

Izvor: B92, 23.Okt.2019

Pirot -- Piroćanci će od sutra moći da glasaju koji je projekat njihov prioritet za 2020. godinu, a onaj sa najviše glasova biće realizovan naredne godine...Zgrada autobuskih stajališta u selu Belo Polje, sređivanje parka kod vrtića Crvenkapa ili izgradnja ograde na kanalu kod Momčilovog grada,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.