Izvor: JUGpress.com, 06.Jul.2022, 08:29

Otvorena izložba slika u Lebanu

LEBANE

Izložba slika sa prošlogodišnje likovne kolonije “JUSTINIJANA PRIMA – CARIČIN GRAD” otvorena je sinoćs u holu Doma kulture “Radan” u Lebanu.

Otvaranju izložbe prisustvovao je ovogodišnji saziv slikara, kao i deo autora sa prošlogodišnje kolonije, a ljubitelji umetnosti nisu izostali. Izložbu je otvorio naš poznati likovni kritičar Zdravko Vučinić, koji je ove, kao i prošle godine, učesnik likovne kolonije.

“Na prvom mestu bitno je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << poštovanje tradicije, da se razume osetljivost za materiju i materijalizaciju likovne ideje, znači da njihove ideje odišu lepotom oblika i forme i jednim oblikom lažnih ideala srpske umetnosti,”, rekao je Vučinić.

Svi prisutni su sa velikim intersovanjem ispratili inspirativne radove umetnika koji su stvarali u Vizitorskom centru “Teodora”, nadomak arheološkog lokaliteta Caričin grad.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.