Otvoren park Vrla u Vladičinom Hanu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Nov.2019, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren park Vrla u Vladičinom Hanu

Meštani Vladičinog Hana od sada će moći da šetaju stazama površine od 3.000 kvadrata i novim behaton stazama od 4.000 kvadrata okruženim travnjakom, cvećem, drvećem, jer je Han dobio novi park “Vrla” ispod istoimenog najdužeg mosta na Koridoru 10 gde je danas svečano obeležen završetak radova u parku.

Preko 50 klupa, oko 40 kanti za smeće i automatizovani sistem za navodnjavanje, a u parku je posađeno 2.300 sadnica niskog rastinja i 174 stabala drveća.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Prema rečima Rastka Krstića, saradnika u sektoru za projektovanje “Koridora Srbije” koji su investitori na ovom projektu, novi simbol Vladičinog Hana, rezultat je dobre saradnje između “Koridora” i Opštine.

“Koridori Srbije” smatrali su da je površina koja je korišćena za izgradnju Koridora 10 treba da se uredi lepim parkom - rekao je Krstić.

Prema najavama Gorana Mladenovića, predsednika Opštine Vladičin Han, Opštini je ostavljeno da uradi pešački most preko reke, igralište za decu, a u planu je i otvaranje restorana.

Gotovo je i popravljeno sve što je Opština planirala da uradi u vezi sa oštećenjima nanetim infrastrukturi prilikom izgradnje Koridora 10 - kaže Krstić.

Ostalo je, kaže, da se asfaltira put od Mesne zajednice Džep, preko Garinja, Mominog kamena do Cveće Luke dužine 5 km, i to će ukoliko vreme dozvoli biti završeno u narednih mesec i po dana, kao i ulica u Mesnoj zajednici Kržince koja će biti rešena u narednih nekoliko dana.

Podsetimo, Koridor 10 otvoren je maja ove godine, nakon višegodišnjeg odlaganja, a svečanost povodom otvaranja održana je kod mosta Vrle ispod koga se nalazi novootvoreni istoimeni park.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.