Osam godina stara pretnja naoružanih šiptarskih ekstremista o razmeni teritorija ponovo sveža! (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 13.Sep.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osam godina stara pretnja naoružanih šiptarskih ekstremista o ''razmeni'' teritorija ponovo ''sveža''! (VIDEO)

Mediji u Srbiji su objavili video sa naoružanom ekstremističkom grupom Šiptara, koja se predstavlja kao "Albanska nacionalna armija", a traži da se ne "trguje" teritorijama.




   
Osam godina stara objava ponovo "sveža"    






Video je na svoj Tviter nalog postavio holandski novinar Vinsent Triest, koji radi u Albaniji i koji je preveo sve na engleski.

Vinsent >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << je ovaj video objavio pod oznakom "Breaking" što je u medijima oznaka na engleskom  za sveže vesti. Međutim, video nije ni malo svež. Naprotiv, na Jutjubu se nalazi već punih 8 godina, tačnije objavljen je 13. maja 2010. godine.

  POGLEDAJTE VIDEO:  📽


Tekst koji maskirani muškarac izgovara na albanskom novinar je preveo i prema njemu on kaže sledeće:

"Tražimo od političara da prekinu da prodaju ili trguju teritorijom zarad svojih ličnih interesa. Treba da pritisnemo politički i ekonomski Grčku da povuče ratni zakon (sa Albanijom). Treba direktno da proteramo poglavara albanske pravoslavne crkve (Grka). Moramo direktno da zaustavimo razgovore o trgovini teritorijom Severnog dela Kosovske Mitrovice i Preševske doline", poručio je naoružani maskirani ekstremist na snimku.

Novinar Trieste je otišao dalje i naveo da reč o "manjinskoj ekstremističkoj grupi koju većina stanovništva i političara ne uzima za ozbiljno", ali ipak, kako kaže, treba voditi računa o tome da oni postoje i da bi lako, uz dobar trening i nabavku još oružja, lako mogli postati ozbiljna pretnja. Za ovih osam godina nema naznaka da su postali opasna grupa...

BREAKING: Armed militant group Albanian National Army (AKSH) sends out an ultimatum to Albanian and Kosovar government. (1) pic.twitter.com/jWljBEKVTh
— Vincent Triest (@VincentTriest) September 12, 2018

Bez ikakve provere, u trci za spektakularnim i senzacionalnim vestima, mediji su brže bolje preneli kao da je reč o novoj vesti. ovaj nepromišljeni potez dodatno unosi strah i paniku među ionako namučene i raznim pritiscima istraumirane Srbe, naročito poslednjih meseci kako se sve više govori upravo o "razmeni teritorija" okupiranog Kosova i Metohije sa ostatkom Srbije.

Poslednjih dana novinari su masovno tražili osudu napada Albanaca na nekoliko novinarskih ekipa na području Kosova i metohije od strane Albanaca. Ovaj put mi tražimo od kolega novinara da ne reaguju ishitreno i da sa dobrom namerom izveštavaju o događajima na KiM što zahteva pribranost i razumno pristupanje tom poslu a nikako učešće u trci za senzacionalnim vestima.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

VIDEO NAPRAVIO POMETNjU: Stari snimak albanskih ekstremista izazvao zabunu

Izvor: Večernje novosti, 13.Sep.2018

Holandski novinar u Albaniji Vinsent Trieste napravio je zabunu, objavljujući na svom tviter nalogu snimak naoružane ekstremističke grupe koja se predstavlja kao "Albanska nacionalna armija" HOLANDSKI novinar u Albaniji Vinsent Trieste napravio je zabunu, objavljujući na svom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.