Opozicija zahteva smenu predsednika Medijane zbog “nesposobnosti i netransparentnosti”

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jun.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija zahteva smenu predsednika Medijane zbog “nesposobnosti i netransparentnosti”

Zbog uništenih sportskih terena u Medijani, solarnih drva nabavljenih na štelovanom tenderu koja više ne rade, ali i zbog nedostavljanja dokumentacije u vezi sa korišćenjem službenih kola, omladinci Stranke slobode i pravde (SSP) i Narodne stranke zahtevaju smenu predsednika ove niške opštine Nebojše Kocića. U Opštini kažu da nakon "svega što su učinili za građane" ne žele da komentarišu ovakav zahtev.

Kocić nije bio na radnom mestu, pa su omladinci zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << predali na pisarnici; foto: S. M.Loše vođenje najveće niške opštine, kako kaže koordinator omladine SSP Radovan Čejović, ogleda se u neispravnim punjačima za solarna drva, potencijalnom zloupotrebom “škode superb” i devastiranim sportskim i dečjim igralištima. Iako su opozicionari planirali danas da zahtev uruče lično Kociću, on nije bio u svojoj kancelariji u vreme kada, kako na sajtu Opštine piše, on inače razgovara sa građanima.

Danas smo podneli pritužbu u kojoj smo spomenuli sve ono što je bitno za mlade. To što ne postoji nijedan fudbalski teren koji nije propao i oronuo, nema mesta za igru dece koja nisu uništena, nijedan punjač solarnih drva ne radi, a građani su za to platili milion dinara. Predsednik treba da dostavi i putne naloge, jer je svojim kolima išao u Stajkovce i Vlasotince, umesto da završava poslove koji su vezani za Opštinu. Na to se sve sumnja i on na to mora da odgovori - navodi Čejović.

Dodaje i da je problem to što je Opština stala iza jednog od koordinatora Kancelarije za mlade Medijane Vuka Mladenovića koji je na jednom od protesta “1 od 5 miliona” napao učesnicu.

Član Narodne stranke Novica Jovanović kaže da na prigovor Opština ima rok od 30 dana da odgovori. Ukoliko to ne učine, omladinci će opet pred Kocićevu kancelariju i tako do njegove smene.

Predsednik Kocić mora da podnese ostavku jer podržava nasilje. Smatramo da je predsednik Opštine nesposoban - navodi Jovanović.

U Opštini Medijana ovakav zahtev ne žele da komentarišu.

Posle svega što je učinjeno za građane Opštine Medijana, nemamo komentar - navode u Opštini.

Objašnjavaju da Kocić danas nije primao građane, jer takvog zahteva nije ni bilo.

Podsetimo, ovo nije prvi put da omladinci niške opozicije protestuju ispred Medijane. Naime, nakon incidenta na protestu "1 od 5 miliona" najpre su uručili uručili "zahvalnicu za nasilje" Opštini Medijana, a potom su i zvanično tražili smenu koordinatora Kancelarije za mlade na sednici skupštine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.