Oko 1.050 novinara i medijskih radnika ostalo bez posla

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Nov.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 1.050 novinara i medijskih radnika ostalo bez posla

U Srbiji je tokom privatizacije medija bez posla ostalo 1.050 novinara i medijskih radnika, što je gotovo polovina zaposlenih u medijima obuhvaćenim tim procesom, rekao je danas generalni sekretar Udruženja novinara Srbije Nino Brajović.

Brajović je pojsanio da je tokom privatizacije medija otpremnine uzelo – odnosno bez posla ostalo 1.050 novinara i medijskih radnika, uključujući i kolege iz Tanjuga. To je skoro polovina ukupnog broja zaposlenih u 73 medija koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << su u ovom procesu – rekao je Brajović za agenciju Beta i precizirao da je u medijima obuhvaćenim privatizacijom bilo zaposleno između 2.200 i 2.300 ljudi, a da se procenjuje da je u medijskom sektoru u Srbiji zaposleno oko 10.000 ljudi.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.