Održan inicijativni sastanak Kluba privrednika

Izvor: JUGpress.com, 23.Sep.2017, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan inicijativni sastanak Kluba privrednika

BUJANOVAC

„Privredni subjekti koji su prisustvovali sastanku su podržali ideju o formiranju Kluba privrednika koji će u budućnosti zastupati zajedničke interese privrednika sa teritorije opštine Bujanovac“, rekao je , nakon sastanka zatvorenog za javnost, inicijator ove ideje narodni poslanik Nenad Mitrović.

Mitrović je dodao da je dogovoreno da se za naredni sastanak identifikuju pojedinačni problemi svakog privrednika kako bi se zajednički radilo na pronalaženju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << rešenja. Iako pozvani, nije bilo predstavnika albanske zajednice.

„Sa žaljenjem mogu da konstatujem da se na poziv da prisustvuju današnjem sastanku nisu odazvali predstavnici firmi iz albanske zajednice. Ja sam lično pozvao nekoliko privrednih subjekata za koje smatram da su ozbiljni i koji zapošljavaju veći broj radnika, nažalost nisu se pojavili, ali je poziv otvoren i nadam se da će na nekom od narednih sastanaka i oni biti prisutni,“ rekao je Mitrović.

Današnjem sastanku su prisustvovali direktori Bivode, Megala, Veterinarske stanice, Crvenog Krsta, Duvanske industrije Bujanovac,  Bujanovačke Banje, Feldspata, Gumoplastike, firme koje, kako je naglasio Mitrović, predstavljaju realan sektor, nisu na budžetu države i koje zapošljavaju  oko 600 radnika.

„Lokalna samouprava ima 507 zaposlenih, tu administraciju finasira realni sektor, firme koje sada čine Klub privrednika, da li treba da ignorišemo njihove probleme“, upitao je Mitrović dodavši da je očekivao odgovornije ponašanje predsednika opštine Šaipa Kamberija jer je vrlo dobro upoznat sa problemima u privredi.

Optužbe o formiranju „paralelnih vlasti“ Mitrović odlučno negira.

„Još jednom moram da istaknem da nema govora o „paralelnoj vlasti“ za šta nas optužuje predsednik opštine, radi se isključivo o ekonomskim motivima. U poslednjih nekoliko dana ste bili svedoci pritiska od strane čelnika opštine, i predsednika i zamenika, kojem smo bili izloženi. Partija za demokratsko delovanje je toliko daleko otišla da je ovu inicijativu okarakterisala kao „pokušaj destabilizacije stanja na jugu Srbije“. Još jednom demantujem takve priče, o tome ovde nema ni reči, bavimo se isključivo privredom, jedini cilj nam je ekonomski razvoj opštine,“ zaključio je narodni poslanik.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.