Odroni na putu od Vlasotinca ka Crnoj Travi, sanacija do kraja avgusta

Izvor: JužneVesti.com, 02.Avg.2021, 10:21

Odroni na putu od Vlasotinca ka Crnoj Travi, sanacija do kraja avgusta

Na državom putu od Vlasotinca ka Crnoj Travi na dve lokacije za saobraćaj je zatvorena jedna kolovozna traka usled odrona. Meštani tvrde da odroni na tom delu puta već duži vremenski period otežavaju saobraćaj, a iz Puteva Srbije navode da će sanacija biti urađena do kraja avgusta.

Između sela Svođe i Vlasotinca iz pravca Crne Trave za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka, a vozila se neizmenično propuštaju. Ono što vozačima predstavlja veliki problem jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vožnja u noćnim uslovima, jer svetla na saobraćajnoj signalizaciji često ne rade.

Pogotovo problem nastaje kada ljudi prvi put idu tim delom puta i ne znaju šta ih čeka iza krivine. Signalizacija jeste postavljena, ali noću ponekad ne svetli i moramo da čekamo, a ponekad i da izađemo iz svog automobila kako bi se uverili da sa druge strane nema automobila. Taj problem odrona se stalno dešava, ali se problemi ne rešavaju odmah - rekao je jedan od vozača.

Ipak, kako tvrde iz Puteva Srbije, njihovi inženjeri su već izvršili stručni pregled i očekuje se skora sancija.

Došlo je odrona stenske mase, što je uslovilo da se očisti jedna kolovozna traka. Neophodno je uraditi sanaciju, a pre toga stručne preglede koji su naši inženjeri već obavili. Biće urađena sanacija kamene kosine zaseka, a obe trake očiććene. Očekuje se početak izvođenja radova - kažu iz Puteva Srbije.

Samo nekoliko kilometara kasnije na putu ka Crnoj Travi pojavio se još jedan odron u dužini od oko 100 metara, a za saobraćaj je praktično zatvorena leva kolovozna traka iz pravca Vlasotinca. Sanacija najavljena do kraja avgusta; foto: M. M.

Na tom mestu dolazi do klizanja materijala i delimičnog zauzeća leve kolovozne trake. Predviđeno je da se sanacija kosine izvrši do kraja avgusta - odgovaraju iz Puteva Srbije.

Takođe iz tog preduzeća apeluju na sve vozače, ali i građane Srbije da vode računa o saobraćajnoj signalizaciji, s obzirom da često dolazi do uništavanja i krađe siganalizacije od strane nesavesnih vozača koji direktno ugrožavaju živote učesnika u saobraćaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.