Od građana još 300 miliona dinara za završetak istočnog kraka Koridora 10

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2019, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od građana još 300 miliona dinara za završetak istočnog kraka Koridora 10

Kako bi se završili radovi na opremanju tunela "Bancarevo" i uradili završni radovi na izgradnji deonice od Bancareva do Crvene reke, Vlada Srbije izdvojila je od novca svih građana dodatnih 300 miliona dinara.

Rešenjem Vlade koje je objavljeno u Službenom glasniku, novac se odobrava Ministarstvu građevinarstva “radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih Koridorima Srbije”, ali nije objavljeno za koju deonicu i za koje radove je dodatni novac neophodan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
U ovom preduzeću objašnjavaju da je novac potreban za završne radove na deonici auto-puta na istočnom kraku Koridora 10 ka Bugarskoj.

U pitanju su završni radovi na izgradnji deonice Bancarevo - Crvena Reka i elektro-mašinsko opremanje tunela. Radovi na izgradnji i opremanju trase auto-puta će biti završeni 30. oktobra - kažu u Koridorima.

Za ovu deonicu, ali i stabilizaciju kosina u Grdeličkoj klisuri, Vlada je pre samo nešto više od mesec dana već odobrila 2 milijarde dinara.

Tada je rečeno da je za završetak radova na istočnom kraku Koridora 10 izdvojeno više od 1,4 milijardi dinara.

Podsetimo, istočni krak Koridora 10 još nije pušten u saobraćaj, iako je predsednik Srbije najavio završetak radova za kraj septembra, dok je ministarka građevinarstva i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović kao krajnji rok najavila početak jeseni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.