Od 1. juna otvaranje granica ka 4 susedne zemlje

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2020, 18:17

Od 1. juna otvaranje granica ka 4 susedne zemlje

Od 1. juna trebalo bi da se u potpunosti otvore granice ka 4 susedne zemlje - Bosni i Hercegovini, Albaniji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Otvaranje granica u potpunosti preporuka je Kriznog štaba, a treba da je usvoji Vlada Srbije.

Transport robe nije ukidan u toku vanrednog stanja zbog virusa korona, a nakon uvođenja sistema "zelenih koridora", koji je uspostavljen kako bi se olakšao promet i trgovina robe tokom epidemije, u susedne zemlje moći će i građani.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti covid-19, preporučio je Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane 4 susedne zemlje - Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije - navodi se na sajtu Vlade.

Nakon uvođenja vanrednog stanja, Srbija je zatvorila i granice, a građani su mogli da se vrate posebnim letovima koje je organizovala država.

Podsetimo, oni koji žele da uđu u Srbiju moraće da imaju negativan PCR test na virus korona ne stariji od 72 sata i moći će slobodno da se kreću, a oni bez urađenog testa moraće u 14-dnevnu samoizolaciju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.