Izvor: JUGpress.com, 03.Jun.2020, 15:28

OEBS donirao zaštitnu opremu zdravstvenim institucijama

LESKOVAC

Na molbu Saveta za bezbednost Grada Leskovca OEBS je donirao leskovačkoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja 2000 zaštitnih maski i pari rukavica, 300 vizira, te po 500 sredstava za dezinfekciju ruku i prostorija, što je samo nastavak saradnje između ove dve institucije koja traje nekoliko godina unazad.

Andreo Oricio, koji rukovodi misijom OEBS, izrazio je žaljenje što u Leskovac dolazi u trenutku kada su okolnosti teške, ali i da mu je drago što >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << može da pomogne u borbi protiv epidemije.

„Rado sam se odazvao molbi Saveta za bezbednost za pomoć i odvojili smo zaštitnu opremu, Nije mnogo, ali je značajno. Impresivni su rezultati koje je zdravstveni sistem Republike Srbije postigao, kao i svi direktni učesnici u krizi izazvanoj epidemijom: policajci, medicinsko osoblje, prodavci… Moram da pohvalim način na koji je Vlada Republike Srbije stavila čitavu situaciju pod kontrolu i pokazala da je čitav sistem dorastao zadatku, a nekad je i prevazišao očekivanja.“

Gradonačelnik Goran Cvetanović je naglasio da je pomoć dobrodošla upravo u trenutku kada se i ambasadorova domovina Italija bori sa posledicama epidemije.

„Epidemija virusa korona na sreću jenjava u gradu Leskovcu, ali i dalje moramo poštovati mere predostrožnosti, jer nas nepažnja i nenošnje opreme može mnogo koštati. Stoga nam je ova donacija i više nego dobrodošla.“

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.