Novomučnik Stefan Puljić postradao na današnji dan 1999. godine

Izvor: KMnovine.com, 19.Jul.2020, 22:41

Novomučnik Stefan Puljić postradao na današnji dan 1999. godine

Tog 19. jula 1999. godine na praznik Sv. Sisoja velikog, otac Stefan je, videći da hrane u manastiru ima malo da nahrane narod koji se tu sklonio od šiptarske najezde, ne javljajući se nikome uzeo kolica i polako gurajući ih izašao iz manastira.


   
(Jeromonah Stefan Puljić 1964 – 1999) Otac Stefan, jeromonah iz manastira Budisavci blizu Kline, otet je 19. jula 1999.g. i od tada se ne zna ništa o njemu.     >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<

Jedna od monahinja je primetila da ga nema i pitala gde je otac. Rekli su da je upravo otišao u nabavku sa Vujadinom Vujovićem, nastavnikom koji je sa ostalim Srbima utočište našao u manastiru. Otac Stefan je otišao verujući da se ništa loše ne može desiti, kao Jagnje Božije, mirno, da bi nahranio bližnje svoje. Znamo na osnovu svetootačkih knjiga da Bog blagodat za mučeništvo ne daje svakome, već samo najdostojnijima.

Otac Stefan i nastavnik Vujadin se nisu vratili, a ne znamo da li su stigli u prodavnicu. Kod prve kuće desno od manastira, pored puta za selo nađena su samo prevrnuta kolica, kao jedini trag da su tuda peške krenuli. Da li je tu u šumi bila šiptarska zaseda ili se nešto drugo desilo, ne znamo. Otac Stefan je nestao i njegovi posmrtni ostaci kao i ostalih Srba nestalih i ubijenih tada u Klini i Istoku nisu nikada pronađeni.

Sveštenomučeniče oče Stefane moli Boga za nas grešne!








PROČITAJTE JOŠ:
Danas 16 godina od otmice i mučeničkog stradanja oca Haritona (Lukića) - KM Novineponedeljak, 15. jun 2015. | KM novine Odmah nakon usvajanja Rezolucija 1244, kojom se navodno pravno regulisalo stanje posle NATO agresije nad Srbijom, nastavili su se zločini šiptarsih terorista koji su tek nakratko prekinuti tokom bombadovanja kada je srpska vojska punim kapacitetom štitila svoju teritoriju i svoj narod.


PROČITAJTE JOŠ:
Kanonizacija Svetog Haritona Kosovskog (VIDEO) - KM NovineKanonizacija Svetog Haritona Kosovskog (VIDEO) Kanonizacija Svetog Haritona Kosovskog (VIDEO) Danas Svetosavska Crkva, u jeku borbe protiv svejeresi ekumenizma, kanonizuje svetog mučenika Haritona Kosovskog. Time otvara novi izvor blagodati i svetih molitava za rod svetosavski i hrišćanski, u vremenu preteškom i nebivalom.

PROČITAJTE JOŠ:
N. Ranđelović: Nezainteresovanost ljudi u Srbiji za stradanje naroda na KiM - najbolnije iskustvo - KM NovineMnogo je žrtvovao, mnogo i učinio. Ninoslav Ranđelović svedočio je i filmovima zapisao stradanje Srba i pravoslavnih svetinja na KiM. Iskusio "pogodnosti" i "naklonost" crkve i svih političkih režima u Srbiji, od Miloševićevog do današnjeg. Budući da je čovek bez kompromisa, ostaje i bez podrške.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.