Novi v.d. direktor u babušničkom Komunalcu - komunalni policajac iz Pirota

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2020, 09:15

Novi v.d. direktor u babušničkom "Komunalcu" - komunalni policajac iz Pirota

Gradsko veće je predložilo, a odbornici većinom glasova u Skupštini usvojili - za novog direktora babušničkog Komunalca u v.d. statusu imenovan je dosadašnji komunalni inspektor iz Pirota Marko Stanisavljević.

Babušničani se nekoliko godina žale na učestale probleme sa iznošenjem smeća u ovoj opštini i na stanje sa čistoćom u svim naseljima, a nakon što je dosadašnjem direktoru Miodragu Kostiću (SPS) istekao mandat, radnici Komunalca dobili su novog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << direktora.

Kako Socijalistička partija Srbije nije više deo vlasti u Babušnici, očekivalo se da novi direktor dođe iz redova Srpske napredne stranke, ali on je došao iz susedne lokalne samouprave - Pirota.

Marko Stanisavljević je, kako je rečeno na sednici Skupštine, rođen 1977. godine, a po zanimanju je diplomirani inženjer industrijskog menadžmenta i radi u Gradskoj upravi Pirot kao komunalni inspektor.

Ispunjava uslove i duže vreme se bavi komunalnim problemima - kratko je rekla predsednica Opštine.

Ono što ga je preporučilo za direktorsku fotelju je 17 godina rada u oblasti stambeno-komunalnih i inspekcijskih poslova, a kako sam kaže delimično je upoznat sa problemima koji postoje i prvog radnog dana je već uočio da nešto treba da se menja.

Upoznat sam da ima problema, naročito u delu čistoće. I sam sam primetio prilikom dolaska da ima dosta stvari koje treba da se rešavaju. Moram da se upoznam sa programom i zonama čišćenja i verovatno ćemo to menjati. Delimično jesam bio upoznat, a i danas sam na licu mesta recimo primetio prepune kontejnere - kaže Stanisavljević.

Imenovanjem na direktorsku funkciju u Babušnici Stanisavljević je podneo zahtev za mirovanje radnog odnosa u pirotskoj Gradskoj upravi, a kako kaže, u novu firmu donosi dugogodišnje uskustvo, jer je u Pirotu imao saradnju sa svim javnim preduzećima, a najviše sa tamošnjim Komunalcem, oko kontrole rada i rešavanja komunalnih problema.

Krenuo sam od srede sa poslom, imao sam upoznavanje sa radnicima, moram da se upoznam sa programima rada preduzeća, odlukama Skupštine i sličnim - kaže novi direktor.

Podsetimo, ovo nije prvi kadar koji u poslednje naprednjačka vlast imenuje za najviše funkcije, a da nisu iz Babušnice.

Sredinom prošle godine, tadašnja predsednica Opštine Slađana Nikolić za svog pomoćnika imenovala je, takođe Piroćanca Ninoslava Ćirića, ali se njegov rad završio neslavno - smenjen je posle samo mesec dana.

Imenovanje novog direktora u Komunalcu oročeno je na godinu dana, zbog v. d. statusa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.