Izvor: JUGpress.com, 14.Nov.2019, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nonić o napadima, nepostupanju policije, lekara

NIŠ

Odbornik Niške Inicijative u Skupštini grada Niša Srđan Nonić poslao je danas, kako je naveo ” lični dopis u skladu sa svojimNIŠ iskustvima i moralnim ubeđenjima, vezano za sva događanja od leta 2019 “

“Obaveštavam javnost Grada Niša da sam protiv načelnika Gradske uprave, Ljubiše Janića podneo krivičnu prijavu po više osnova, a sve zbog napada na mene koji se dogodio u sredu 23.10.2019. oko 07:25 u dvorištu zgrade Gradske uprave. Krivična prijava >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se odnosi i na dvojicu pomenutih lica, koje ne poznajem, ali se vide na kameri i na snimku koji je išao uživo na Fejsbuk strani Niške inicijative.

       Želim da naglasim da je Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja koji sam podneo, a ticao se snimaka sigurnosnih kamera iz dvorišta od pomenutog jutra odbijen. Zahtev je odbijen zbog „ugrožavanja privatnosti“ iako smo obojica javni funkcioneri i postoji interes javnosti da se zna šta se stvarno desilo s obzirom da je Janić sve negirao u slučajnom susretu sa novinarima N1.

      Od niške Policijske uprave sam tražio zapisnike i odgovor da li je i koji postupak pokrenut kao i to šta im je naloženo od strane Osnovnog javnog tužilaštva. U policijskom zapisniku stoji da je dana kad sam napadnut neko zvao policiju i podneo prijavu protiv mene zbog narušavanja javnog reda i mira. Takođe obaveštavam javnost da dana kad sam napadnut, zdravstvena stanica Duško Radović i doktorka koja me je pregledala (ustanovljena mi je promena zdravstvenog stanja) nije reagovala i pozvala policiju, što su bili dužni po svim zakonima i pravilima službe. Postoje svedoci i dokazi.

      Podneo sam prijavu protiv načelnice te ustanove i doktorke koja kada me je ispitala šta se desilo, nije htela da pozove Policiju, jer je čula o kome se radi, odnosno ko me je napao. Imam i svedoka koji je gledao iz hodnika zdravstvene stanice kako službeni telefon daju jedni drugima kao vruć krompir jer niko ne zna i ne sme ništa da radi, da bi mi na kraju medicinska sestra rekla da neće pozvati policiju. Podneo sam žalbu Domu zdravlja Niš, na šta sam dobio odovor od Direktora, Načelnice i pravne službe da mi nisu konstatovane ozbiljnije fizičke povrede i da su samo tada u obavezi da zovu policiju. Očigledno je da samo ako imaš prelom kostiju ili ubod nožem možeš da budeš sagledan, ali samo ako te nije neki „veliki čovek napao“. Postoje za ovo i dokazi.

      Tužilaštvo mi nije do sada odgovorilo niti me pozvalo, ni povodom pretnji preko intereneta od strane jednog građanina(političkog aktiviste) prethodne godine, ni povodom pretnji nacista prošlog leta, ni sada kada sam i snimio napad na mene od strane Ljubiše Janića, kao ni povodom oštećenja lične imovine nastalo pri napadu načelnika GU. Obaveštavam javnost da kada sam napadnut na ulazu u zgradu, ja sam praktično bio na radnom mestu Odbornika, obzirom da se u istoj zgradi nalazi i Skupština. Pored toga imam i prijavu skupa na 57 lokacija, od kojih je jedna lokacija i ispred Gradske uprave. Pošto su svi „sns mediji“ prećutali sve događaje koje sam pomenuo, da su građani i javnost bili informisani samo od strane nekoliko medija i sa društvenih mreža, pošto Skupština grada i parlamentarni sistem ne funkcioniše u Nišu. Mediji znamo kako funkcionišu, čast izuzecima, a podsetiću javnost da su tri televizije  posvetile meni prilog od preko 4 minuta gde sam okarakterisan u “informer fazonu” kao “ekstremista koji hoće da menja uređivačku politiku privatnih medija”, a svi znamo šta se radi sa ekstremistima u normalnom pravnom sistemu, a terorista je stariji brat ekstremiste.

Ovo je po mom mišljenjiu, a i po mišljenju određenih stručnjaka u oblasti medija stavljanje mete na čelo. Da li će “dualno pravosuđe” da me ščepa ili neki “Miša Vacić Wanna be” ja sada nisam siguran. Za sve ovde izrečeno imam i svedoke i dokaze.

U skladu sa svim izrečenim, kao i sa primerom kada su Uroša Janjića napali i izboli nožem, a njegovog druga koji je bio sa njima u društvu krivično terete za tuču, dok je počinilac poznat od ranije i policiji i velikom broju građana, obaveštavam javnost da je moje shvatanje da mene i ostale obične građane država ne štiti od kriminala. Obzirom da su običnim građanima sva zagarantovana prava uskraćena, a sudski sistem i svi organi očigledno rade samo i jedino za jednu istu bandu, ja ću od sada svaku akciju snimati sa 2 ili više kamera dok ću se na pravdi javnosti da braniti od svih koji me napadaju, jer mi ništa drugo nije ostalo. Ne priznajem više institucije ove zemlje koje ni mene ni ostale poštene građane ne štite od kriminala i nasilja. Naročito su neefikasni kada se radi o nekom od „njihovih drugova“ i saradnika u svim kriminalnim radnjama. Kad je u interesu da se goni neko ko njima smeta, tada su iste institucije izuzetno efikasne; Sud radi, Policija, Tužilaštvo, svi delovi lokalne samouprave su organizovani u rešavanju slučaja.

I da, ne planiram da stanem. Nastavljam dalje sa svime što sam radio”, navodi s eu dopisu Nonića koji objavljujemo u integralnoj verziji.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.