Nišlija na Gardijanovoj listi najvećih svetskih talenata u fudbalu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2018, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlija na "Gardijanovoj" listi najvećih svetskih talenata u fudbalu

Jedan od najpoznatijih svetskih listova britanski Gardijan i ove godine izdao je listu 60 najtalentovanijih fudbalara na svetu, a među njima našao se i 17-godišnji Nišlija Ivan Ilić, koga ocenjuju kao "jakog, tehnički potkovanog i vrednog levonogog defanzivnog vezistu sa sjajnim kretanjem".

Ilić je igrač Mančester sitija, koji ga je prošle godine otkupio od Crvene zvezde, ali ga ostavio u crveno-belom da se kali. Ne zaobilazi Gardijan u svom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << opisu mladog talenta ni njegovog starijeg brata Luku, koji je takođe potpisao za "građane", ali su ga oni prosledili u holandsku Bredu. Jula 2017. godine Mančester siti otkupio je braću Ilić; foto: Print screen/Instagram

Mlađoj braći talentovanih igrača ponekad je teže da se "probiju", ali ovo nije slučaj i sa Ilićem. U aprilu 2017. godine imao je profesionalni debi i njime postao najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde. On je jak, tehnički potkovan i vredan levonogi defanzivni vezista sa sjajnim kretanjem, a osim što fantastično razgrađuje igru protivnika, ističe se i dobrim dodavanjima - hvale Nišliju u Gardijanu.

I Luka i Ivan su prve fudbalske korake načinila u klubu Filip Filipović, koji važi za jednu od najboljih škola na ovim prostorima, a u kojoj je, između ostalog, ponikao i Aleksandar Pešić. Karijeru su nastavili u niškom Realu, iz koga su i otišli u Beograd.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.