Izvor: JUGpress.com, 21.Nov.2019, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški teatar obeležio svetog Arhangela Mihaila

NIŠ

U Narodnom pozorištu u Nišu obeležena je slava ove kuće – sveti Arhagel Mihailo. U prisustvu ansabmla i svih zaposlenih, gostiju i zvanica i oredstavnika grada, presečen je slavski kolač. U niškom teatru kažu da se radi punom parom jer je pozorišna sezona počela. Goste je dočekao  direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž.Milovanović zahvaliviši svima koji su došli da sa njima proslave ovaj svečan dan.

                     “Pozorišna >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sezona je počela i teče onako kako se samo  poželeti može, barem iz vizure Narodnog pozorišta.Nadam se da naši sugrađani i naša publika misle isto kao i mi. Nadamo se da će sve proteći kako treba i što se tiče sezone i što se tiče  rada kao i priprema novog festivala i novih predstava. Za koji dan imamo premijeru  predstave “ Jedan Edipa”, a očekujemo i gosta, pisca Armanda Nasimenta Roza, koji dolazi na premijeru.Narodno pozorište se trudi da opravda svoje postojanje i da u gradu Nišu, ali i u regionu, postane prostor u kome će se svi osećati lepo”, kazao je Milovanović.

                         Domaćin slave je bio glumac Aleksandar Mihailović, prvak drame u Narodnom pozorištu.

                         “Ovo je jedno veliko slavlje našeg teatra pored 11.marta kada obeležavamo Dan pozorišta. Biti  domaćin slave je čast i osećam se posebno. Već više od 20 godina sam u ovom teartru i ovo mi je jendna od dragih uloga. A kada govorimo o radu pozorišta mogu da kažem samo jedno – idemo dalje. Pozorište ne  može da živi odrođeno od života koji nas okružuje i ono je takvo kakav je život. Postoje  mnoge definicije teatra, a jedna od njih je da je pozorište ogledalo života. I eto,  mi smo vaše ogledalo i zato i putujemo zajedno ii demo dalje”, kazao je Aleksandar Mihailović.

U Niškom teatru u toku su probe za predstojeću premijeru – predstavu Limunacija, prema tekstu Dušana Kovačevića u režiji Nebojše Bradića. Takođe, u decembru, niški ansambl kreće na turneju po gradovima Vojvodine, na kojoj će se predstaviti komadom U čije ime.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.