Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2021, 18:05

Niški đaci koji prave solarne panele od limenki se plasirali na evropsko takmičenje učeničkih kompanija

NIŠ

Učenička kompanija “Ekolim” iz Gimnazije “Bora Stanković” u Nišu osvojila je treće mesto na nedavni održanom nacionalnom takmičenju učeničkih kompanija koje organizuje organizacija Dostignuće mladih u Srbiji. Kompanija se bavi  proizvodnjom solarnih panela napravljenih od limenki i sada je očekuje novo predstavljanje jer je jedna je od tri koje će se sa svojom idejom takmičiti na evropskom finalu najboljih učeničkih kompanija. I ovo takmičenje se održava >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od 29. juna do 15. jula.

 “Treće mesto na nacionalnom takmičenju omogućilo je učenicima da se bore za pobedu u okviru Public Award nagrade koju dodeljuje glas javnosti. Naši učenici će tada imati priliku da vide i kako rade i kako se u preduzetništvu snalaze njihovi vršnjaci iz evropskih zemalja. Biće to veliko iskustvo za tim “Ekolima” koji već sada radi na novim proizvodima”, keža profesorka Ana Ivić Veljković koja predvodi tim.

                           Tim “Ekolima” čine Jana Simić, direktorka marketinga, Stevan Ranđelović, direktor proizvodnje, Tatjana Živadinović, finansijski direktor kompanije, generalni direktor kompanije Rastko Petrović i Kaja  Gavrilović, direktorka sektora za odnose sa javnošću.

                           “Evropsko takmičenje zbog celokupne situacije održaće se onlajn, a žiri koji će ocenjivati radove učenika je svetskom nivou a u pitanju su stručnjaci iz najrazličitijih oblasti”, kaže profesorka Ana Ivić Veljković.

                          Zanimljiv podatak je da tim “Ekolima” za svoj proizvod  dobio podršku i poznatih javnih ličnosti, a njihove poruke su postale deo prezentacije proizvoda.

                          “Podršku sun am dale prvo Nišlije. Među njima su Nenad i Predrag Milosavljević iz Galije , Bilja Krstić, Stefan Jović, Dejan Petković Rambo koji se javio čak iz Brazila. Imali smo podršku i od Jelene Stupljanin, glumice, koja je  samoinicijativno želela da ih podrži pošto ih je videla na društvenim mrežima a koja se i sama  bori za  ekologiju i očuvanje životne sredine.Moram da priznam, to je  moj lični utisak, da je svako od njih bio izuzetno zadovoljan  i srećan pa i  ponosan na neki način što daje podršku učeničkoj kompaniji i mladim ljudima koji imaju volju da menjaju svet. Za učenike je to bio poseban vetar u leđa da nstave dalje”, ističe Ana Ivić Veljković.

                           Nišlije mogu da podrže učenike Gimnazije “Bora Stanković” na evropskom takmičenju tako što će im dati svoj glas, a što više glasova dobiju biće bliži pobedi, a ako ne i pobede glasovi publike mogu da ih podignu visoko na lastvici onih najboljih u Evropi. Zato je ovo prilika da pozovemo javnost da glasa za ove mlade, talentovane i kreativne đake i pokažu im da se njihov trud isplatio. Posebno zbog toga što su okrenuti budućnosti i ekologiji, a to znači i očuvanju planete koju ostavljaju budućim generacijama.

                     Detaljne informacije svi zaintersovani mogu da dobiju na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram   prateći  organizaciju Dostignuća Mladih u Srbiji na društvenim mrežama, naglašavaju organizatori.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.