Narodna inicijativa predaje Skupštini potpise za smenu Vučića

Izvor: KMnovine.com, 26.Nov.2020, 08:14

Narodna inicijativa predaje Skupštini potpise za smenu Vučića

Narodna inicijativa predaje Skupštini potpise za smenu Vučića Inicijativni odbor Narodne inicijative će danas, u četvrtak 26.11.2020.g. u 10:30, Domu Narodne skupštine predati Predlog i Zahtev ove inicijative Narodnoj skupštini o cilju očuvanja naroda i države sa do sada prikupljenim potpisima.




Narodna inicijativa navodi da je cilj ovog Predloga "očuvanje našeg naroda, naše slobode, prava, naseleđa od prirode i Boga nam datih i odpredaka >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << gajenih, čuvanih i razvijanih od davnina; naše državnosti i države stvarane, uništavane i vaspostavljane milenijumima; da budemo nosioci razvoja Srbije kaosuverene, samostalne, slobodne i solidarne države srbskog naroda u kojoj su svi njeni građani jednaki pred Ustavom i zakonom, u kojoj vlast sprovodi volju i opredeljenje naroda zapisanih u Ustavu i u kojoj se ostvaruje vladavina po Ustavu; da budemo nosioci ostvarivanja naših sloboda i prava, ostvarivanja životnih i radnih uslova za naše mlade da s radošću nastave svoje živote u svojoj otadžbini i za naše radne ljude da svojim poštenim radom sebi i svojoj porodici omogućavaju sve bolji život; da sačuvamo brak i porodicu; da obezbedimo učešće u razmatranju i odlučivanju o potpisivanju međunarodnih sporazuma, ugovora, uzimanja kredita u naše ime, u ime naše države; da stvorimo zakonske uslove za domaći razvoj u svim oblastima primenom naših radnih i stvaralačkih sposobnosti i kvalitetnim izvršavanjem radnih zadataka radi našeg (narodnog) poštenog bogaćenja".

Ostvarenje ovog cilja Narodna inicijativa vidi kroz smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je svojim neadekvatnim vođenjem politike i najveća prepreka ostavrenju dobrobiti ove zemlje.

"Aleksandar VUČIĆ je kršenjima svoje zakletve člana Vlade bio dao dovoljno dokaza da nije sposoban, i/ili da neće, da izvršava vrhovne državne dužnosti i funkcije po Ustavu i zakonu. Narodna skupština, Republička izborna komisija, Upravni sud i Ustavni sud su bili pravovremeno dokumentovano upoznati da on nema poslovnih sposobnosti da izvršava ustavne funkcije i obaveze predsednika Republike te da ne ispunjava zakonski uslov da bude prihvaćen za kandidata za predsednika Republike" te zahtevaju da "Sadašnji saziv Narodne skupštine sprovede u delo Odluku Narodne inicijative i pokrene i efikasno sprovede ustavni postupak (član 118 Ustava) razrešenja predsednika Republike Aleksandra VUČIĆA zbog njegovih mnogobrojnih povreda Ustava s dubokim negativnim posledicama po državu i narod".

Potpisivanje Predloga i zahteva Narodne inicijative narodnoj Skupštini je bilo na vreme najavljeno a odvijalo se u Beogradu, Inđiji, Kikindi i Subotici a trajalo je, kako je zakon predviđao ranije, sedam dana.

Iz Narodne inicijative, u čije ime je sa nama razgovarao dr Ljubomir Grujić, navode da su želeli da se u ovu akciju uključi 36 političkih stranaka i pokreta, od Komunističke partije do ravnogorskog pokreta ali da niko nije odgovorio.

Takođe je pravovremeno bilo obavešteno i pozvano još preko 20 medija da isprati ovaj događaj i javnost upozna sa njim ali je jedino odgovorio Dejan Petar Zlatanović, urednik portala Srbin.info koji je napravio intervju sa dr Grujićem i objavio:
POGLEDAJTE VIDEO:

Predlog i zahtev potpisinika Narodne inicjative, koji će biti predat Narodnoj skupštini, oj skupštini, sadrži 57 listova obrasca za potpisivanje, sa 486 svojeručnih potpisa, od čega je jedno lice iz inostranstva.



Ako ste stigli dovde, onda treba da znate i ovo:
KM novine su jedini potpuno nezavisni medij sa Kosova i Metohije
i to sa ponosom ističemo. Ali... sloboda ipak košta, kao i borba.
Da bi smo mogli i dalje realno da izveštavamo o onome što drugi iskrivljeno predstavljaju ili prećutkuju, potrebna nam je vaša
podrška jer sve što radi u korist istine o Srbiji i njenom narodu, danas je prepušteno sebi. Tako je i sa nama.
Klikom na polje ispod, iznosom koji sami određujete, pomažete da nastavimo da trajemo!






 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com






Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:  Ljubomir T. Grujić: Hvala, ali ne prihvatam da me zadužujete - KM Novine"Pre nekoliko dana ste objavili da velikodušno dodeljujete svakom državljaninu po čitavih celih 100 evra. Zašto?" Poštovani gospodine Aleksandre VUČIĆU, proglašeni predsedniče Republike Srbije, Niste izdržali ni nekoliko minuta u svojoj pristupnoj besedi a da ne delujete protiv Ustava. Objavili ste da otvarate "Dijalog o Kosovu", tj.

PROČITAJTE JOŠ:  Ljubomir. T. Grujić: Uništavanje referenduma, Srbije i slobode naroda - KM NovineNa poziv KM novina dr Ljubomir T. Grujić za naše čitaoce piše sažeti izvod iz zvaničnog dopisa Narodnoj skupštini od 05.11.2019.g. Referendum je opštenarodno glasanje. On se zasniva na pravu naroda da narodna većina odluči o predlogu iznetom na referendum za glasanje sa DA ili NE . Glasanje na referendumu je tajno.

PROČITAJTE JOŠ:  Dr Jasmina Peev: Ratna nano-tehnologija u Pfizer ''vakcinama'' - KM NovineDr Jasmina Peev: Ratna nano-tehnologija u Pfizer ''vakcinama'' Iako nacionalni i internacionalni statistički podaci jasno pokazuju* da ove godine imamo manjy smrtnost od ''gripa'' / korona virusa nego prošle godine, medijsko zastrašivanje naroda ne posustaje - Mada u okruženju ne vidimo masovna umiranja, prihvatamo neefikasne maske, zabrany okupljanja, privatizacijy slobodnog kretanja...



KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.