Napadnut i teško pretučen Srbin povratnik kada je pokušao da zaštiti imovinu (FOTO)

Izvor: KMnovine.com, 12.Jun.2020, 19:24

Napadnut i teško pretučen Srbin povratnik kada je pokušao da zaštiti imovinu (FOTO)

Petko Miletić, jedini srpski povratnik koji sa porodicom živi u selu Opraške u opštini Istok, pretučen je jutros. Udaralai su ga rukama, nogama ali i stubovima sa zaprežnih kola, kako kaže - neko vreme!


   
Petko Miletić nakon ukazane medicinske pomoći - Foto: lokalni mediji    


Petko Miletić je zadobio povrede u predelu glave i ekstremiteta. On je želeo da fotografiše napadače ali mu je >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << tada ukraden telefon.
Miletić je pregledan i ukazana mu je medicinska pomoć a napadači su u međuvremenu privedeni.

Miletiću je u Pećkoj bolnici nakon obavljenog snimanja rečeno da nema preloma, ali ističe da ima bolove i da će sutra medicinsku pomoć potražiti u Kosovskoj Mitrovici.

„Imam dosta problema sa desnim rebrom, imam jake bolove i u levoj potkolenici. Zato planiram da sutra idem u Mitrovicu, da ponovo obavim snimanje“.
Petko Miletić je jedini povratnik selu Opraške, blizu Osojana, u kojem živi sa suprugom i dvoje dece od kada se pre desetak godina vratio iz Kruševca.

"Vukla nas je dedovina, nismo hteli da to ostane zapušteno, zaparloženo. Nadali smo se nekoj budućnosti, lepšem životu", kaže on.


   
Petko Miletić sa porodicom    

Kaže da inače stalno strahuje za svoju i bezbednost svoje porodice a posle ovog napada na sebe koji je samo jedan u seriji poslednjih napada na Srbe povratnike u ovom delu Metohije, još i više.

„Uvek sam strahovao, ne samo sada, bio sam svestan da će doći do ovoga, samo što nisam znao kada. Previše je problema, ali šta da radimo, tu smo gde smo i živećemo tako kako je“, rekao je Miletić.

On je pretučen danas oko podneva, nakon što je primetio dvojicu Egipćana iz susednog sela Žač kako u njegovoj šumi seku drva.

„Krenuo sam traktorom ka šumi koja je 700 metara od moje kuće. Kada su me primetili počeli su da beže, ja sam išao traktorom za njima, sustigao sam ih i pitao ih zašto seku, zašto tu dolaze, kada znaju da to nije njihovo. Međutim, oni su počeli nešto na albanskom da govore, ja ih nisam razumeo, naveo je Miletić u izjavi za pro-separatističke medije na srpskom jeziku.

Kada je pokušao da svojim mobilnim telefonom zabeleži pokušaj krađe, Miletić je napadnut, a mobilni telefon mu je nakon što je ostao bez svesti ukraden.

„Kada sam video da jedan od njih postaje agresivan prema meni, ja sam krenuo prema traktoru, uzeo sam telefon i hteo sam da ih slikam, da pokažem policiji krađu. To im je zasmetalo i postali su agresivni, prvi koji je krenuo da se samnom svađa, udario me je po ruci i telefon mi je pao, kada sam se savio da uzmem telefon, on me je napao i onda je krenuo i ovaj drugi.

Prvo su me tukli nogama i rukama, onda su uzeli stubove sa zaprežnih kola i njima su me tukli neko vreme. Nisam imao mogućnost da se branim od njih dvojice. Jedan od njih udario me je pesnicom u obraz i slepoočnicu i tom prilikom sam izgubio svest.
Kada sam došao sebi, video sam da oni odmiču, ustao sam i počeo da tražim telefon da pozovem policiju. Međutim, telefona nije bio nigde“, kaže je Miletić.



















Miletići su verovali u dobar i miran, normalan život, pa su u početku i ulagali u plastenike i čuvali šest krava. Dobro su, kažu, živeli od prodaje sira sve dok im nije zapaljeno imanje. Danas žive od socijalne pomoći.
Kako KM Novine saznaju, napadači su u međuvremenu privedeni a Miletiću je vraćen telefon. Radi se o etničkoj grupaciji Egipćana čija se zajednica u potpunosti asimilovala sa albanskom i prihvatila njihove ideje i ciljeve među kojima su, kako izgleda, i maltretiranje i progon Srba.

   
Miletić nakon ukazane pomoći    

Pa ipak, Albanci teško prihvataju bilo koga jer ih je oduvek odlikovala visoka netolerancija i želja da oni jedini žive na prostoru na kome dominiraju. Verovatno su zato i privedeni što bi bilo pod velikim znakom pitanja  da su Albanci.

Ali ne štite se samo oni međusobno, danas je i saradnik šiptarskih separatista i takozvani "mministar" u njihovoj ilegalnoj "vladi", inače i blizak saradnik Aleksandra Vučića i funkcioner SNS za KiM, Dalibor Jevtić, na sva zvona i na bar dva jezika razglasio da se ne radi o Albancima. Nije se toliko zalagao za zaštitu i pravdu za ugrožene Srbe, na kraju krajeva, nije ni plaćen za to.


PROČITAJTE JOŠ: 

Kristijan Kaš: Bili smo suviše zauzeti igrajući ulogu oslobodioca Albanaca - KM NovineŠiptari su decenijama sprovodili zločine nad Srbima u svojim naporima da ih proteraju sa Kosova i Metohije i u tome bili bezobzirni. Ali teroristički napad kakav je izveden na autobus Niš-ekspresa kod Podujeva, bio je potpuna novina u metodama zastrašivanja Srba. Do tada, niko nije mogao da nasluti tako nešto u uslovima "mira".


PROČITAJTE JOŠ: 

Ciljano nasilje Šiptara nad Srbima ne prestaje, traje i dalje - KM NovineCiljano nasilje Šiptara nad Srbima ne prestaje, traje i dalje #Kosovo #Metohija #Srbija #Orahovac #17mart #Pogrom2004 Što su nam Albanci više nanosili nepravdu, mi Srbi, postajali smo svesniji da smo na pravednom Božijem putu, putu stradanja.


PROČITAJTE JOŠ: 

Godišnjica napada KFOR-a u Zvečanu, ranjavanje Srba, uništavanje imovine, uklanjanje barikada... - KM NovineGodišnjica napada KFOR-a, ranjavanja Srba, uništavanja imovine, uklanjanja barikada... #Kosovo #Metohija #Srbija #KFOR #Napad #Zvečan Na današnji dan 2012. godine, okupatorske snage KFOR-a, pre svih nemački i američki vojnici, brutalno su napali Srbe, civile, pucajući i razarajući sve pred sobom.


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

"TUKLI SU ME I ŠUTIRALI ČIME SU STIGLI" Srbin napadnut na KiM jer je pokušao da spreči krađu drva iz svoje šume

Izvor: Blic, 13.Jun.2020, 15:48

U povratničkom selu Opraške kod Osojana u Metohiji pretučen je Petko Miletić, dok je pokušavao da spreči kradju drva iz svoje šume, javlja Radio Gračanica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.