Nagradni konkurs za logo nove Lokalne fondacije Niš

Izvor: JužneVesti.com, 25.Nov.2020, 09:39

Nagradni konkurs za logo nove "Lokalne fondacije Niš"

Fondacija koja počinje sa radom 2021. godine, a čiji je cilj da pomogne kulturu, sport, obrazovanje, uređivanje javnih prostora i umetnike na lokalu, raspisala je konkurs za idejno rešenje logoa. Pravo učešća imaju svi kreativci iz Srbije, a rok za slanje predloga je ponedeljak, 30. novembar do 15 sati.

Iz Fondacije navode da logo treba da zadovolji norme jednostavnosti, razumljivosti, jasnoće i estetike, a poruka koju šalje mora biti dovoljno jasna, prepoznatljiva i upečatljiva. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Dodaju da sadržaj logoa treba da odgovara aktivnostima i vrednostima Fondacije.

Oblasti delovanja "Lokalne fondacije Niš" su: zaštita životne sredine kroz podršku akcijama za čistiji grad, osiguranje veće bezbednosti građana, omogućavanje platforme za neformalne edukacije, ustupanje prostora za građanski aktivizam, manifestacije iz oblasti kulture, sportski događaji – navode iz Fondacije.

Solidarnost, građanski aktivizam, lepši i funkcionalniji grad, promovisanje i podrška kulture i sporta su vrednosti za koje se zalaže Fondacije, a koje treba da budu prožete i kroz logo.

O tome da li su predlozi idejnog rešenja logoa u skladu sa ovim vrednostima i temom konkursa ocenjivaće tročlani žiri.

Zainteresovani treba da pošalju predlog na imejl - adresu [email protected], a pobedničko rešenje biće objavljeno na zvaničnom sajtu do 3. decembra. Najboljeg očekuje i nagrada od 300 evra.

Jedan od osnivača Nenad Stojanović navodi da će ovo biti prva Fondacija južno od Beograda koja želi da podrži 5 oblasti u Nišu, a ideja je da plasiraju što više novca u organizacije i neformalne grupe da bi uradili nešto bolje za Grad.

Imamo neki cilj da prikupimo 15.000 evra ovde na lokalu , nakon toga će "Trag fondacija" koja nam i pomaže da sve to uspostavimo i da nam duplira ta sredstva i mi ćemo zapravo u toj nekoj prvoj fazi oko 30.000 evra da uložimo u zajednicu. Mi ćemo probni konkurs već pustiti početkom naredne godine i on će biti za podršku prvih šest grupa - ističe Stojanović.

Smatra da uvek postoji nedostatak ulaganja u obrazovanje, sport, kulturu, pa ovom Fondacijom žele to da promene, a ključna stvar je što prikupljaju novac sa lokala i onda ga u lokal i ulažu.

Mi pričamo o pojedincima i već registrovanim udruženjima građana, znači to su naše ciljne grupe. Voleli bismo da podržimo neke komšije koje se skupe u nekom bloku pa hoće da srede svoj kraj, voleli bismo da podržimo i neku školu, sportsku ekipu, drugare koji imaju neku ideju da srede neku javnu površinu. Tako da ćemo da odgovorimo na potrebe građana, šta je potreba u Nišu,mi ćemo to da finansiramo – poručuje Stojanović.

Inače, "Lokalna fondacija Niš" nastala je uz podršku "Trag fondacije", kako bi omogućila građanima Niša prostor za aktivno udruživanje i obezbedila podršku za rešavanje problema u lokalnoj zajednici koje ne mogu sami da reše.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.