NUNS i NDNV: Hapšenje Daška Milinovića – demonstracija političke sile

Izvor: JUGpress.com, 30.Dec.2018, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV: Hapšenje Daška Milinovića – demonstracija političke sile

BEOGRAD-NOVI SAD

“Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) smatraju da privođenje poznatog radijskog voditelja Daška Milinovića predstavlja – demonstraciju političke sile i još jedan dokaz da su policija i tužilaštvo batina u rukama Srpske napredne stranke.

NUNS i NDNV podsećaju da skoro svakodnevne pretnje i druga krivična dela koja su učinjena prema novinarima ili drugim “protivnicima vlasti” ostaju bez bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kakvih sankcija, pa i reakcija nadležnih organa, dok organi sile pokazuje neverovatnu efikasnost kada su na meti napada ili takozvanih napada predstavnici vlasti.

Milinović je lišen slobode bez jasnog zakonskog osnova, s obzirom na to da nije bilo ni opasnosti da će pobeći niti da može uticati na svedoke, niti je za lišavanje slobode stvoren neki drugi zakonski osnov, tako da je jasno da iza ovoga stoje drugi, politički motivi.

Da apsurd bude veći, upravo je poslanik SNS-a kojem je Milinković “uputio pretnju” jedan od onih koji svakodnevno koriste brutalan govor mržnje, a nedavno je putem tviter naloga otvoreno pretio narodnoj poslanici Mariniki Tepić.

NUNS i NDNV će o ovom slučaju obavestiti domaće i međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i slobode izražavanja, pratiti ovaj slučaj i zabeležiti ga kao još jedan od primera ugrožavanja medijskih sloboda i političkog nasilja nad novinarima u Srbiji”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.