NUNS i NDNV: Državni list poziva na linč nezavisnih medija i novinara

Izvor: JUGpress.com, 31.Okt.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV: Državni list poziva na linč nezavisnih medija i novinara

BEOGRAD-NOVI SAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenjuju da naslovna stranica sa natpisom “Psi su pušteni” i prateći tekst današnje Ilustrovane politike predstavljaju klasičan poziv na linč nezavisnih novinara i medija, ali i svih onih koji imaju kritičan odnos prema vlasti u Srbiji.

Zastrašujuće je to što se ovaj list, koji već duže vreme širi mržnju i netrpeljivost a profesionalne novinare i javne >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ličnosti proglašava za izdajnike i strane agente – crtajući im tako metu na čelu – nalazi u državnom vlasništvu, a država njime upravlja preko nadzornog odbora u kojem sedi i Suzana Vasiljević iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Zastrašujuća je i činjenica to što je autor ovog teksta, kao i glavni autor ovog nedeljnika – zloglasni Đorđe Martić, čovek koji je bio urednik Politike ekspres kada je 6. aprila 1999, pet dana pre ubistva Slavka Ćuruvije, objavljen tekst “Ćuruvija dočekao bombe” Miroslava Markovića, koji je iste večeri pročitan i u Dnevniku RTS-a. Taj tekst je bio poternica i neka vrsta najave Ćuruvijinog smaknuća.

Zastrašujuće je i to što se, slično kao krajem devedesetih kada je Vučić bio ministar informisanja, vlast ne zaustavlja samo na tekstu već se o njemu na televizijskim stanicama vodi rasprava, čime se – sa jasnom namerom – povećava “diseminacija” ovog skandaloznog poziva na linč.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.