Izvor: JUGpress.com, 11.Jun.2020, 09:12

Ministar za spoljne poslove i evropske integracije Albanije boravi na jugu Srbije

PREŠEVO

Ministar za spoljne poslove i evropske integracije Albanije Gent Cakaj boravi u trodnevnoj poseti Preševu, Bujanovcu i Medvedji.

Cekaj je, zajedno sa ambasadorom Albanije u Beogradu Iljirom Bočkom , prvog dana posete imao sastanak s apredstavnicima stranaka koje imaju svoje kandidate na zajedničkoj listi za parlamentarne izbore u Srbiji.

Cekaj je posle sastanka rekao da je albanskim političkim liderima iz Preševa i Bujanovca preneo važnost “unutrašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << jedinstva” i potrebi zajedničkog rada na zaštiti i unapredjenu prava Albanaca u Bujanovcu, Preševu i Medvedji.

On je rekao i da će Albanija raditi zajedno i u koordinaciji sa lokalnim liderima da bi “u bilo kom trenbutku i pod bilo kojim uslovima učinili najbolje za Preševsku dolinu i Albance koji ovde žive”.

Cekaj je rekao i da je za njega “poseban osećaj” to što se nalazi u Preševu ali i da to što je prvi put ovde “ne znaći da se nije bavio Preševskom dolinom” i da mu je ona “jedan od glavnih prioriteta”.

On je najavio da će u Preševu posetiti institucije i sresti se sa predstavnicima civilnog društva.

Na zajedničkom sastanku Cekaja i političkih lidera Albanaca nije bio predstavnik Demokratske partije Albanaca (DPA) čiji je predsednik nekadašnji predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa a koja bojkotuje parlamentrane izbore.

Ova stranka je zajedničku listu Albanaca na parlamentarnim izborima u Srbiji opisala kao “rezultat srpsko-ruskog uticaja u Tirani”.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Ministar spoljnih poslova Albanije podržao zajedničku listu albanskih partija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jun.2020

Ministar za Evropu i spoljne poslove Albanije Gent Cakaj pružio je svoju podršku zajedničkoj listi albanskih partija sa juga Srbije pod nazivom Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina. Cekaj boravi u trodnevnoj zvaničnoj poseti opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa u Preševskoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.