Ministar prosvete Branko Ružić u zvaničnoj poseti Kuršumliji - obilazak OŠ  Drinka Pavlović

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Okt.2022, 01:02

Ministar prosvete Branko Ružić u zvaničnoj poseti Kuršumliji - obilazak OŠ Drinka Pavlović

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić boravio je u četvrtak u zvaničnoj poseti opštini Kuršumlija, gde je razgovorao sa zamenikom predsednika opštine Kuršumlija Dejanom Lovićem i njegovim saradnicima. Nakon zvaničnog dela sastanka ministar Ružić posetio je Osnovnu školu „Drinka Pavlović“, gde je obišao kabinet za informatiku i najavio velike investicije u ovu školu.

O ciljevima posete detaljno je govorio tim povodom, istakavši da >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << mu je izuzetno drago kada dolazi u Kuršumliju i kao običan građanin, i kao neko ko voli Kuršumliju, s obzirom da je tu provodio detinjstvo.

Ministar Ružić se tom prilikom osvrnuo na prethodne donacije i projekte koje je uputio Kuršumliji kao tadašnji ministar Dražavne uprave i lokalne samouprave,  da se stari bioskop u koji je i on odlazio pre par decenija, privede nameni, da se sagradi multifunkcionalna sala koja će biti na dobrobit mladih ali i ljudi srednje generacije koji ovde žive.

„Kada je reč o Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, svakako je veoma važna i sanacija u Predškolskoj ustanovi „Sunce“ , dok je današnja poseta Kuršumliji važna da se pokaže šta je intencija  Vlade Republike Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, te da je želja da se u svakom kutku Srbije omoguće isti uslovi za rast i školovanje i da naša deca imaju opremljene kabinete, najsavremenije laptpove i digitalne učionice“ – naglasio je Ružić. On je takođe rekao da je preko 160 laptop i desktop računara obezbeđeno za osnovne i srednje škole u Kuršumliji.

Sa rukovodstvom Opštine i kolegijumom direktora definisani su prioriteti i šta je neophodno u budućnosti realizovati, sanirati, rekonstruisati. S obzirom da su objekti dotrajali te je potrebno odraditi određene rekonstrukcije, i u tom smislu u prethodnom periodu sa rukovodstvom Opštine ostvarena je zdrava kordinacija.

„Ovom prilikom bih pohvalio aglinost i dinamiku koja se u lokalnoj samupuravi pokazala poslednjih godina. Drago mi je da je Srbija poslednjih godina više pažnje usmerila na ovaj kraj, da je uvažila činjenicu da se radi o jednoj pograničnoj opštini, koja je dragulj ne samo Topličkog okruga i juga Srbije nego čitave naše države“ – istakao je ministar Ružić.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.