Miloš Banđur primio delegaciju Univerziteta iz Sankt Peterburga

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Sep.2018, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Banđur primio delegaciju Univerziteta iz Sankt Peterburga

U Gradskoj kući organizovan je prijem za visoku delegaciju Univerziteta državnih protivpožarnih službi iz Sankt Peterburga koji je u sastavu ruskog ministarstsva za vanredne situacije.

Goste iz Rusije je u "vip salonu" primio zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur.

Delegaciju Univerziteta čine general-major Eduard Čižikov,koji je 2014. godine predvodio ruske spasioce tokom akcija u poplavljenom Obrenovcu i Igor Osipčuk zamenik načelnika i rektor >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ovog univerziteta.

U prijateljskom razgovoru sa predstavnicima ove elitne ruske visokoškolske ustanove razmotrene su mogućnosti saradnje na polju edukacije naših stručnjaka,a biće otvoreno i predstavništvo ovog Univerziteta koje školuje oko šest hiljada studenata u prostorijama srpsko-ruskog humanitarnog centra.

General Eduard Nikolajevič Čižikov, nekadašnji zamenik ministra za vanredne situacije i glavni vojni ekspert Ministarstva za poslove civilne odbrane, vanredne situacije i likvidacije posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije, danas je rektor Univerziteta Državne protivpožarne službe Ministarstva za vanredne situacije iz Sankt Peterburga.

Javnost u Srbiji upoznala ga je tokom 2014. godine, kada je posle poziva u pomoć rukovodstva naše zemlje za manje od 12 sati sa spasiocima stigao u Obrenovac.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.