Miloš Banđur primio delegaciju Univerziteta iz Sankt Peterburga

Izvor: JUGpress.com, 19.Sep.2018, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Banđur primio delegaciju Univerziteta iz Sankt Peterburga

NIŠ

 

Zamenik gradonačelnika Miloš Banđur danas je bio domaćin delegaciji  Univerziteta državnih protivpožarnih službi iz Sankt Peterburga koji je u sastavu ruskog ministarstsva za vanredne situacije. U delegaciji su bili  general-major Eduard Čižikov,koji je 2014. godine predvodio ruske spasioce tokom akcija u poplavljenom Obrenovcu i Igor Osipčuk zamenik načelnika i rektor ovog univerziteta.

„ Mi smo njima veoma zahvalni zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su o trošku Ministarstva za vanredne situacije Ruske federacije i o svom trošku školovali veliki broj naših ljudi, ljudi iz Srbije ali i iz okruženja, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije na više od dvadeset tematskih obuka , reorijskih i praktičnih. Oni su danas naši dragi gosti jer imaju u planu proširenje saradnje. Mi smo izuzetno zadovoljni što su u našem Univerzitetu , Niškom univerzitetu i Fakultetu zaštite na radu prepoznali potencijal za saradnju, razmenu nastavnika i studenat, za zajedničke nastavne programe .“, rekao je Miloš Banđur, zamenih gradonačelnika Niša.

U  razgovoru sa predstavnicima ove elitne ruske visokoškolske ustanove razmotrene su mogućnosti saradnje na polju edukacije naših stručnjaka,a biće otvoreno i predstavništvo ovog Univerziteta koje školuje oko šest hiljada studenata u prostorijama srpsko-ruskog humanitarnog centra.

General Eduard Nikolajevič Čižikov, nekadašnji zamenik ministra za vanredne situacije i glavni vojni ekspert Ministarstva za poslove civilne odbrane, vanredne situacije i likvidacije posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije, danas je rektor Univerziteta Državne protivpožarne službe Ministarstva za vanredne situacije iz Sankt Peterburga.

Javnost u Srbiji upoznala ga je tokom 2014. godine, kada je posle poziva u pomoć rukovodstva naše zemlje za manje od 12 sati sa spasiocima stigao u Obrenovac.

 „Srpski i ruski spasioci su se uspešno borili i izborili sa vanrednom situacijom u Obrenovcu 2014. godine. Četiri godine su prošle od tada a ja nisam ni mislio da ću postati načelnik Univerziteta protivpožarne zaštite. Želeo bih da istaknem posebnu ulogu Srpsko – ruskog humanitarnog centra. Presudna uloga u reagovanju na vanredne situacije bila je brzina i  koordinacija pripadnika Centra koji su uspešno izvršili sve zadatke“ podsetio je Eduard Čižikov

Srpsko –  ruski odnosi mogu biti samo još jači a saradnja će biti negovana i još na višem novou, čulo se danas prilikom boravka delegacije u Gradskoj kući.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.