Maska obavezna u centralnoj dimitrovgradskoj ulici, bazen zatvoren

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2020, 16:28

Maska obavezna u centralnoj dimitrovgradskoj ulici, bazen zatvoren

Obavezno nošenje maski i na otvorenom kada nije moguće obezbediti propisano rastojanje, mera je republičkog Kriznog štaba, a Opštinski Štab za vanredne situacije u Dimitrovgradu naredio je da se maska konstantno nosi u centralnoj Balkanskoj ulici i propisao je i kaznu od 5.000 za građane koji ovu meru ne poštuju.

Primena novih, rigoroznijih mere Vlade Srbije i Kriznog štaba kreće od sutra, 17. juna - zabrana okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za više od 10 ljudi, rastojanje od 1,5 metra između osoba i obavezno nošenje maski i na otvorenom kada nije moguće obezbediti propisano rastojanje.

Od istog dana pa do 3. avgusta mere je propisao i Štab za vanredne situacije u Dimitrovgradu, a jedna od glavnih mera je obavezno nošenje maske u glavnoj dimitrovgradskoj ulici.

Svako je obavezan da na otvorenom prostoru, gde ne može da se obezbedi međusobna distanca više od dva metra, koristi masku i da to čini na potpuno ispravan način. Zbog frekvencije ljudi u Ulici Balkanska, obzirom da se smatra da u ovoj ulici ne može biti obezbeđena distanca veća od dva metra, u ovoj ulici je obavezno nošenje maski - kaže se u zaključku Štaba.

Za kontrolu ove mere nadležna je Sanitarna inspekcija i Komunalna inspekcija opštine Dimitrovgrad, a Štab je propisao kaznu od 5.000 dinara za nepoštovanje ove mere.

Nošenje maski je obavezno u zatvorenom prostoru, a opštinski Štab u ovom gradu traži od privrednika da imenuju osobe za kontrolu nošenja maski u svojim objektima i da njihova imena dostave pisarnici opštine Dimitrovgrad najkasnije do 17. jula u 15 sati.

Ova mera odnosi se pre svega na ugostiteljske objekte i prodavnice, a i ovde je propisana kazna od 5.000 dinara za građane i osobe koje kontrolišu nošenje maski.

Ugostiteljski objekti mogu raditi do 21, a letnje bašte do 23 sati uz ograničen broj mesta i propisanu distancu. a nepoštovanje mera vlasnike može koštati 10.000 dinara, ali i zatvaranjem lokala na 10 dana.

Zbog epidemiološke sitaucije najpre je odloženo otvaranja Kupališnog kompleksa, pa je onda propisano da samo lokalno stanovništvo može da ga koristi, a sada je on i zatvoren, novom merom Štaba.

Prestaje sa radom otvoreni bazen u Sportsko-turističkom centru Park, prestaje sa radom hala za sportiste i rekreativce i prestaje sa radom teretana u okviru hale - jedna je od mera.

Okupljanje više od 10 osoba na otvorenom prostoru je zabranjeno republičkom odlukom, a u Štabu za vanredne sutuacije u Dimitrovgradu napominju da to podrazumeva i da se zabranjuju treninzi sportista sa više od 10 osoba.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.