Malverzacije prilikom gradnje parka u Preševu - uhapšeno 8 osoba

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jun.2020, 19:15

Malverzacije prilikom gradnje parka u Preševu - uhapšeno 8 osoba

Zbog sumnje da su prilikom radova u dečijem parku u Preševu oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za oko 2 miliona dinara, policija je uhapsila 8 osoba sa juga Srbije.

Da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tereti se predstavnik nadzornog organa CIP iz Beograda 42-godišnji M. K, dok su zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica uhapšeni direktor firme Dim Enerdži iz Pirota 36-godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << D. M, 50-godišnji P. P. koji je bio odgovorno lice za izvođenje radova, kao i 43-godišnji A. B. odgovorno lice firme Tobler skele iz Preševa.

Policija je uhapsila i vlasnika privrednog društva B&L Planet iz Preševa 33-godišnjeg N. L, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, kao i članove komisije za javne nabavke opštine Preševo, 45-godišnjeg S. B, 60-godišnjeg I. A. i 33-godišnjeg P. M. koji se terete da su učinili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom - saopštavaju iz policije.

Kako objašnjavaju u policiji sumnja se da su predstavnik nadzornog organa, direktor pirotske firme i odgovorno lice za izvođenje radova overili dokumenta kojima se potvrđuje da je deo radova za osvetljenje u Dečjem parku bio izveden, iako radovi nisu realizovani, uprkos tome što je Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za taj posao isplatilo preko milion i po dinara.

Članovi komisije za javne nabavke se terete da su prošle godine sproveli javnu nabavku za izgradnju fontane u dečijem parku Preševo i izabrali za izvođače radova, iako su znali da je 2018. godine sprovedena javna nabavka za taj posao i zaključen ugovor sa izvođačem radova.

Kako se sumnja, A. B. i N. L. su za izvođenje prve faze radova na izgradnji fontane naplatili desetostruko veću cenu od cene iz projekta i prosečne tržišne cene, čime su oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu oko 474.290 dinara - kažu u policiji.

Hapšenje je realizovano u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.