Izvor: JUGpress.com, 13.Jul.2020, 13:19

MASA zahteva hitno oslobađanje iz zatvora dr Vladimira Mentusa i poštovanje osnovnih ljudskih prava svakog demonstranta i demonstrantkinje

BEOGRAD

Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) zatražila je hitno oslobađanje iz zatvora dr Vladimira Mentusa i poštovanje osnovnih ljudskih prava svakog demonstranta i demonstrantkinje

“Nakon informacija da je naš kolega dr Vladimir Mentus uhapšen i osuđen na 30 dana zatvora, Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti (MASA) zahteva njegovo puštanje na slobodu, kao i poštovanje osnovnih ljudskih prava svakog demonstranta i demonstrantkinje. Slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kolege Mentusa nije usamljen, jer smo upoznati sa nekoliko slučajeva privođenja i određivanja pritvora bez zakonski odgovarajućeg tretmana, sa prekomernom upotrebom sile, gde su osobe zastrašivane i nije im data mogućnost da se obrate pravnom zastupniku.

MASA najoštrije protestuje i pridružuje se zahtevima šire javnosti da se hitno obustavi prekomerna upotreba sile i nezakonito postupanje MUP-a prema demonstrantima i demonstrantkinjama. U ovim izuzetno teškim vremenima, kada se epidemiološka situacija radikalno pogoršava, i kada nezadovoljstvo građanstva ne dobija nikakav odgovor od nadležnih institucija, smatramo da je prevashodna odgovornost na policiji i tužilaštvu da ne dozvole da se pravni poredak i sigurnost građana nepovratno uruše.

Ovim putem pozivamo sve koji se protive ovakvoj nezakonitoj praksi da potpišu Peticiju za oslobađanje iz zatvora dr Vladimira Mentusa i poštovanje osnovnih ljudskih prava svakog demonstranta i demonstrantkinje; navodi se u saopštenju.

Foto: Institut društvenih nauka

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.