Leskovački teniser osvojio Novi Sad: Pavle Stojiljković pobednik Otvorenog prvenstva do 14 godina

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2023, 16:49

Leskovački teniser osvojio Novi Sad: Pavle Stojiljković pobednik Otvorenog prvenstva do 14 godina

Član leskovačkog Teniskog kluba Šumice Pavle Stojiljković pobednik je Otvorenog prvenstva Novog Sada, pošto je u finalu turnira do 14 godina posle preokreta sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:4) savladao Rusa Danila Valtera.

12-godišnji Leskovčanin bio je jedini predstavnik sa juga Srbije na turniru održanom prošlog vikenda u Novom Sadu, ali mu to, kao i činjenica da igra protiv starijih tenisera, nije smetalo da još jednom pokaže zašto je upravo Novak Đoković njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ustupio mesto na terenu i zašto je bio deo kampa Rafaela Nadala.

Pavle je prva dva kola prošao bez izgubljenog gema, pošto je duele protiv Sergeja Bukvića iz TK Vojvodine i Nikole Novkovića iz Akademije Novaka Đokovića dobijao najubedljivijim mogućim rezultatom (6:0, 6:0). Pavle pokazao veliku mentalnu i fizičku snagu; foto: Privatna arhiva

Usledili su jači protivnici, ali je višestruki prvak Srbije do 10 i 12 godina pokazao mentalnu i fizičku stabilnost pošto je i u četvrtfinalu, polufinalu i finalu nadoknađivao set zaostatka i preokretom stizao do pobeda, a na kraju i do šampionskog pehara.

Član TK Šumice je četvrtfinalu slavio nad Miroslavom Barjaktarevićem iz Košutnjaka (6:7, 6:3, 6:1), u polufinalu je posle borbe od 3 sata bio bolji od Filipasa Barne iz subotičkog Spartaka (1:6, 7:5, 6:3), dok je u finalu savladao top 10 igrača u Evropi do 13 godina Danila Valtera (4:6, 6:4, 6:4).

Na veliki uspeh mladog Leskovčanina ponosan je otac i trener Petar, koji ističe da je Pavle na ovom turniru još jednom pokazao da se radi o velikom borcu, što je preduslov da jednog dana bude i veliki teniser.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.