LIFFE Ko je zasijao na crvenom tepihu, a ko se obrukao – OČIMA MODNOG KREATORA

Izvor: juGmedia, 19.Sep.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIFFE Ko je zasijao na crvenom tepihu, a ko se obrukao – OČIMA MODNOG KREATORA

Crveni tepih je sinonim za glamur, eleganciju, često i samopromociju, ali i sinonim za balske i neobične haljine, šik i poslednje “modne krikove”.

To se očekivalo i sinoć na otvaranju LIFFE-a, gde su crvenim tepihom prodefilovala najveća glumačka i rediteljska imena iz celog regiona, ali su upravo oni, po mišljenju najpoznatijeg modnog kreatora sa juga Srbije Dalibora Blagojevića Dariusa, omanuli, dok su ovaj veličanstveni događaj na najbolji mogući prezentovali Leskovčani.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Generalno daleko smo od kanskog ili holivudskog crvenog tepiha, ali prisetimo se Festivala “Joakim Vujić” pre par godina u Leskovcu…  Tada kao da je Kan bio odmah tu iza ugla”, komentariše Darius.

Kako procenjuje, najveće razočaranje, barem po odevnim kombinacijama, ostavile su za sobom najveće zvezde.

Zaista je žalosno da se dve “Dive”, kao što su Anica Dobra i Nataša Ninković, pojave ovako. Velike glumice, pritom prelepe žene, a da ovako, najblaže rečeno, ležerno prošetaju crvenim tepihom. Pored toga u kakvom je stanju umetnost u našoj zemlji vec decenijama, možda umetnici i doprinose devalvaciji ove profesije pojavljujući se upravo ovako na dešavanjima koja treba da slave umetnost.

Isto važi i za mladog glumca Miloša Radonjića i Mimu Karadžića, koji ostavljaju totalno pogrešan utisak. Stav: ja sam tolika faca i cool i iznad svega sam da ne moram ni ispeglanu majicu da nosim – je totalno pogrešan!

Sa druge strane, Dragan Bjelogrlić je ispoštovao i svojom odevnom kombinacijom veličinu samog festival koji je otvorio.

Marija Bergam, je za razliku od svojih starijih koleginica, zablistala na crvenom tepihu! Fantastičan omaž Čikagu iz tridesetih godina na jedan svež mladalački i moderan način. Nosivi komadi odeće u interesantnoj kombinaciji sa dozom ekscentričnosti i fantastičnim :bagzi: poziranjem koji samo još vise pojačava magiju pomenutog perioda. Kombinacija dostojna njujorškoj nedelji mode.

Po Dariusovoj proceni, o glamuru može mnogo da se nauči i od mladih glumica leskovačkog Narodnog pozorišta:

Nataša Stanković – elegantna crvena haljina u stilu filma ‘Malena’,zavodljiva i senzualna , iako previše zatvorena ,savršena figura čini ovu haljinu punim pogodkom. Mina Cocić – Iako je po meni boho stil u prepoznatljivoj interpretaciji Ane Molinari previše miran za gospođu Cocić, ona je odličan primer kako se ne treba plšsiti eksperimentisanja jer moda i treba da ocrtava slobodu duha umetnosti i lične kreativnosti. Petra Dimitrijević – Haljina u stilu tunike koja ne ocrtava figuru je faktor visokog rizika u modi, odličan balans pravi dužina haljine koja odlično nagoveštava savršenu figuru mlade gospođice.

Košulja koju nosi voditeljka programa Iva Ilinčić – Ne znam zašto bi se neko ko ima, koliko vidim, odličnu figure, odlucio za ovo, ukoliko to nije koncpet organizatora ili dress koda. Savet za mladu glumicu da već jednom nauči da se ime festivala koji otvara ne izgovara “Life” već “Lajf”.

Na udaru modnog kreatora bile su i novinarke:

Violeta Stošić – Mladalačka ,vesela, puna energije i optimizma, idealan primer Armanijeve modne filozoifije. Milica Ivanović – Jednom rečju: dama i primer kako bi trebalo da se nose žene njenih godina. Ako se gospođa ovako šik oblači svaki dan na poslu, zaslužuje svaki naklon i poštovanje. Nesrećni slučaj sa Prve – Čipkana bluza jeste moderna, PVC torba jeste moderna, tufne jesu modern, ali, zaboga, ne sve odjednom na istom mestu. Mozda je sve kupila novo, pa joj bilo merak da natrpa na sebe.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić u svojim elegantnim odevnim kombinacijama izgledaju toliko dobro da mi je potreban minut da se saberem! Svaka pohvala za njih, ukoliko već nemaju stiliste.

Narodni poslanici – Veoma lepo u poređenju sa glumačkom elitom. Veoma elegantno.

I na kraju, novinarska zapažanja. Mislimo, naime, da je organizator napravio propust to što goste i domaćine sa crvenog tepiha nije upućivao na binu sa pozadinom reklamnog panoa LIFFE, onako kako se radi na velikim festivalila. To su posle crvenog tepiha mesta gde zvezde i gosti festivala poziraju. Možda bi u tom slučaju i naše fotografije bile jasnije od onih u pokretu sa crvenog tepiha.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.