Krivična prijava licu iz Tužilaštva, jer je iskaz Ninoslava Jovanovića završio u tabloidima

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jan.2020, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava licu iz Tužilaštva, jer je iskaz Ninoslava Jovanovića završio u tabloidima

Nakon inspekcije u Višem javnom tužilaštvu, Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti podneo je krivičnu prijavu protiv N. N. lica jer su informacije sa saslušanja Ninoslava Jovanovića u slučaju otmice Monike Karimanović završile u tabloidima.

U postupku nadzora utvrđeno je da su uhapšenog Jovanovića saslušavali službenici MUP i VJT Niš, a u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

Na osnovu činjenica utvrđenih u postupku nadzora, Poverenik je zaključio >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da postoje osnovi za sumnju da su podaci o ličnosti iz iskaza osumnjičenog učinjeni dostupnim neovlašćenim licima, što je za posledicu imalo objavljivanje istih podataka u medijima - navode na sajtu Poverenika.

Tokom saslušanja, upravo je neko od službenika, kako se sumnja, dostavio pojedine informacije medijima.

To je, kako za Raskrikavanje navodi Zlatko Petrović iz kabineta Poverenika, zaključeno na osnovu toga što su pojedine informacije koji su se pojavile u medijima “odgovarale Jovanovićevom iskazu“.

Krivična prijava podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, pa oni treba da utvrde da li je neko sa salušanja iskaz direktno odao tabloidima ili indirektno preko nekog trećeg lica. Sumnja se da je izvršeno krivično delo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka iz člana 146. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika.

Podsetimo, od curenja iskaza u tabloide, pre desetak dana ogradili su se niški dopisnici nacionalnih listova, a Tužilaštvo je oćutalo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.