Kosanović otvorio dušu: Kada sam stigao u Radnički zatekao sam užas

Izvor: JužneVesti.com, 09.Dec.2019, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosanović "otvorio dušu": Kada sam stigao u Radnički zatekao sam užas

Sa deset pobeda, osam poraza i jednim remijem stigao je Radnički do pretposlednjeg kola jesenjeg dela prvenstva, a trener Milorad Kosanović najavio je da će se tokom zimske pauze “napraviti red” u timu, što zbog prekobrojnih stranaca, što zbog igrača istih karakteristika. On je “otvorio dušu” nakon meča protiv Mladosti i rekao da je, kada je avgusta stigao na “Čair”, u timu zatekao užas.

Ovim rečima Kosanović je opisao pre svega fizičku spremu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << fudbalera, a nezadovoljstvo je kuljalo i zbog selekcije igrača. A onda su mnogo radili da “neke stvari očiste”, i sada to izgleda mnogo drugačije, tvrdi "čika Miša".

Da bi bilo još bolje, na zimu je potrebno revidirati postojeći kadar i dovesti još jednog ili dva dobra igrača, kaže sada Kosanović, mada je pre mesec dana izjavio da su pojačanja potrebna u svim linijama.

Bio je užas! Pre svega fizički su bili potpuno nespremni. Onda, tim nije u balansu, dovedeno je igrača sličnih ili istih, za iste pozicije, tako da je bilo jako teško. Sada znamo tačno šta treba da radimo i klub će pokušati da odradi posao što bolje može. Mada nije više ni lako u Srbiji naći igrače, nema više igrača. Sve što vredi to ode maleno, mlado i vrati se nezavršeno i nikakvo. Tu je problem. Dalje je problem što imamo mnogo stranih igrača bez potrebe (…) Moramo tu da napravimo red i napravićemo sigurno - rekao je Kosanović.

Radnički u svojim redovima trenutno 7 fudbalera koji nemaju srpsko državljanstvo: Japanca Riotu Nomu, Ukrajinca Tarasa Bondarenka, Iračanina Rebina Sulaku, Slovaka Erika Jirku, Bosance Nermina Haskića i Nemanju Nikolića, kao i Crnogorca Veljka Batrovića. Kako propozicije Superlige, o kojima je bilo mnogo polemike ove sezone, dozvoljavaju da na terenu u jednom timu bude najviše četiri strana igrača, Kosanović ima problem.

Najmanje se od njih naigrao najmlađi Nikolić, ali on je doveden na pozajmicu iz Olimpijakosa, kao velika nada. I dok su prva petorica pobrojanih manje-više standardna, Veljko Batrović je samo u dva navrata dobio šansu kod Kosanovića, iako je pre toga, pod patronatom Sima Krunića, imao solidnu minutažu.

Kako se prošle sezone Radnički uzdigao i čitave sezone bio u vrhu tabele, tako su ove sezone Vojvodina i Čukarički. Ipak, oba ova tima izgubila su u poslednjem kolu jesenjeg dela šampionata, ali Kosanović tu ne vidi ništa čudno jer je liga, kaže, nikad ujednačenija.

Iako je nedavno ocenio visok poraz Crvene zvezde od Bajerna kao realnost srpskog fudbala i posledicu neigranja ozbiljnog fudbala od 1996. godine, sada iskusni strateg kaže da naša liga nije slaba kako se čini.

Mnogo mi plačemo na ovu našu ligu, vrlo često sa opravdanjem. Imamo zašto, imamo razlog. Međutim, ona nije slaba kao što se čini. Da neke stvari u toj ligi popravimo, da ne dozvolimo da se dešavaju, ta liga bi bila još bolja. Sem jednog, možda dva tima, vi ne možete da kažete da idete kod njih i da ćete sigurno dobiti utakmicu. To je gotovo nemoguće. Prema tome, sve su utakmice tvrde, teške, zahtevne, zato mene ti rezultati ne iznenađuju uopšte - ispričao je u jednom dahu Kosanović.

Podsetimo, iako je bio plan da se 21. kolo šampionata igra narednog vikenda, tada će se igrati tri zaostale utakmice, dok je kompletno 21. kolo prebačeno za proleće. Među tri neodigrana meča je i onaj koji očekuje Nišlije, u Novom Sadu, protiv Proletera, zakazan za 14. decembar od 14 sati. To će ujedno biti i poslednji duel za Radnički u ovoj godini, koju će završiti na 7. poziciji Superlige.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.