Konkurs za studentske stipendije i učeničke nagrade Sveta Petka

Izvor: JužneVesti.com, 27.Okt.2020, 10:18

Konkurs za studentske stipendije i učeničke nagrade "Sveta Petka"

Stipendija i nagrada "Sveta Petka" dodeljuju se najboljim studentima i učenicima osnovnih i srednjih škola, koji žive na teritoriji Gradske opštine Medijana. Komisija je raspisala konkurs za 2020. godinu, a zainteresovani mogu da se prijave do ponedeljka, 5. novembra.

Pravo da konkurišu za stipendiju imaju studenti fakulteta sa sedištem u Nišu, koji su u sastavu niškog Univerziteta.

Koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na godinu koja nije prva >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ili završna na osnovnim akademskim ili integrisanim akademskim studijama, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija i koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu najmanje 9,00 – navodi se u konkursu.

Stipendiju ne mogu dobiti sudenti koji su za tekuću školsku godinu ostvarili pravo na republičku ili gradsku stipendiju, kao ni studenti koji su u prethodnim školskim godinama primali stipendiju "Sveta Petka". Redosled kandidata vrednuje se na osnovu postignute prosečne ocene svih položenih ispita iz prethodnih godina studija.

Za nagrade mogu konkurisati učenici osnovnih i srednjih škola.

Koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, koji su u školskoj godini koja prethodi školskoj godini u kojoj se raspisuje javni konkurs osvojili jedno od prva tri mesta na međunarodnim i republičkim takmičenjima koja se nalaze u kalendaru takmičenja učenika, koji utvrđuje ministarstvo nadležno za poslove obrazovanja- piše u tekstu konkursa.

Kako piše u saopštenju, stipendije i nagrade mogu biti dodeljene samo onima koji prilikom raspisivanja konkursa imaju prebivalište na području Gradske opštine Medijana, bez prekida najmanje godinu dana.

Više o konkursu možete pročitati na zvaničnom sajtu GO Medijana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.