Kod Preševa migranti otkriveni u tovaru voća i među panelima

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2020, 16:08

Kod Preševa migranti otkriveni u tovaru voća i među panelima

Pokušaj sedmorice migranata da ilegalno pređu granicu skriveni u tovarima robe, sprečili su carinici na Graničnom prelazu Preševo, a migranti su pronađeni u dva odvojena slučaja.

Najpre je, objašnjavaju u Upravi carina, juče oko podneva na kontrolu na ulazu u zemlju stigao kamion pančevačkih registracija koji je prevozio izolacione panele iz Grčke ka Srbiji, a carinici su primetili da sajla nije dobro postavljena, pa je kamion upućen na detaljan pregled skenerom kada je otkriveno da se u tovaru nalaze i ljudi. U 2 slučaja, 7 migranata pronađeno; foto: Uprava carina

Na vrhu tovara, u svega četrdesetak preostalih centimetara do krova kamiona, ležala su trojica migranata kojima zbog nemogućnosti da promene položaj tela i nedostatka vazduha već nije bilo dobro - kažu u Upravi carina.

Kada su otvorili tovarni deo kamiona, carinici su ustanovili da su migranti državljanini Avganistana.

Istog dana u tovaru aleksinačkog kamiona koji je prevozio pomorandže iz Grčke ka Srbiji takođe su otkriveni "slepi putnici" - carinici su skenerom pronašli specijalno kreiran prostor među paletama sa pomorandžama, a kada su otvorili prikolicu i uklonili gajbe pune južnog voća, u bunkeru su zatekli četvoricu braće, državljane Sirije.

Od početka godine pa do kraja novembra, carinici su sprečili 1.087 migranata da ilegalno pređu državnu granicu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U 40 CENTIMETARA USPELI DA SE UGLAVE Migranti sprečeni da ilegalno pređu granicu, zbog mesta gde su se sakrili im je POZLILO

Izvor: Blic, 03.Dec.2020

Carinici su na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, 2. decembra 2020. godine sprečili pokušaj sedmorice migranata da ilegalno pređu granicu skriveni u tovarima robe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.