Kiša i susnežica otežavaju saobraćaj, obavezna zimska oprema

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Dec.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša i susnežica otežavaju saobraćaj, obavezna zimska oprema

Auto-moto savez Srbije upozorio je vozače da oprezno voze s obzirom da meteorolozi za danas prognoziraju padavine u vidu kiše, koja će u nižim predelima preći u susnežicu, ali i snega u planinskim predelima, a niske jutarnje temperature pretvaraju svaku iole vlažnu deonicu u led ili poledicu.

AMSS ponovo podseća da od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena sa sve četiri zimske gume, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
U pomenutom periodu, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza Gradina i Preševo, trenutno nema zadržavanja dužih od 30 minuta, dok su, kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja za teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje na Horgošu i Kelebiji, prema Mađarskoj, 500, odnosno oko 240 minuta.

Na prelazima Batrovci i Šid, ka Hrvatskoj, teretna vozila čekaju oko 360, odnosno oko 180 minuta.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.