Kasne radovi u centru Pirota, novi rok za završetak ulice 2 nedelje

Izvor: JužneVesti.com, 21.Avg.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasne radovi u centru Pirota, novi rok za završetak ulice 2 nedelje

Iako je rok za završetak Ulice Branka Radičevića u samom centru Pirota istekao, građani i dalje gaze po rizli, toplovodne cevi i dalje stoje na gradilištu, a iako parking prostor nije uređen, automobili se već parkiraju.

Rok za završetak radova bio je 15. avgust, ali ulica još nije završena, a razlog za to je, kako kaže direktor Direkcije za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta Slaviša Svilarov, to što je Toplana imala problema pri menjanju cevovoda, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jer nisu bili rešeni imovinski odnosi na jednom delu ulice.

Ipak, završetak radova najavljuje za najviše 2 sedmice.

Gotov je trotoar, pešačka zona je popločana, ostalo je da se asfaltira jedan deo ulice koji će biti parking i jedan deo pešačke zone - objašnjava Svilarov.

U ulici se menjaju dotrajale behaton ploče, asfaltira se i postavlja nova rasveta, ali se i menja toplovod, gde su upravo i nastali problemi.

Toplana je imala problema koje je u međuvremenu rešila, njihovi radovi će se završiti do kraja nedelje, a mi ćemo vratiti izvođača radova na teren i trebaće još desetak radnih dana da se kompletno završi - kaže Svilarov.

Podsetimo, uređenje Ulice Branka Radičevića počelo je sredinom maja, a to je samo prva faza radova u samom centru grada, dok će se u narednim fazama srediti se i deo ispred Doma kulture i prostor između Crvenog i Belog trga.

Izvođač radova je preduzeće MDS iz Pirota, vrednost radova je skoro 11 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.