KLERP: Niš dobija još jedan tržni centar i robnu kuću nameštaja

Izvor: JužneVesti.com, 12.Sep.2019, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLERP: Niš dobija još jedan tržni centar i robnu kuću nameštaja

U blizini novog kružnog toka, na raskrsnici bulevara Heroja sa Košara i Nikole Tesle, kako je najavljeno iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), trebalo bi d bude izgrađen tržni centar na 16.500 kvadrata, a kompanija Lesnina koja se bavi prodajom nameštaja takođe je zainteresovana da gradi objekat na toj lokaciji.

Tržni centar bi, kako kažu iz KLERP-a, trebalo da gradi kompanija Supernova MTK, koja već poseduje parcelu za ove namene. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << U toku je izrada urbanističkog projekta.

Supernova MTK Centar je vodeća austrijska kompanija koja se bavi nepokretnostima čija su specijalnost investicije u razvoju i menadžmentu tržnih centara i ritejl parkova u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Do sada su realizovali 105 velikih projekata u Austriji, Slovačkoj i Sloveniji - kažu iz KLERP-a.

Dodaju i da je kompanija XXXL Lesnina & Momaks još bliža izgradnji poslovno-trgovinskog objekata površine oko 30.000 kvadrata na parceli severno od EKO pumpe. Dodaju da je gradnja planirana za sledeću godinu.

Urađen je i potvrđen urbanistički projekat, a investitor radi na pripremi početka realizacije investicije u Nišu - dodaju iz KLERP-a.

Očekivana vrednost investicije je 15 miliona evra.

Podsećaju da ova kompanija od maja ima isti objekat i u Novom Sadu, dok se u Beogradu očekuje otvaranje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.