KC Niš otkazao konferencije za medije, kažu zbog epidemiološke situacije

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2020, 09:38

KC Niš otkazao konferencije za medije, kažu zbog epidemiološke situacije

Posle samo nedelju dana i svega četiri održane konferencije za medije, Klinički centar Niš ih više neće održavati, a kao razlog navode aktuelnu epidemiološku situaciju na jugu Srbije. Ipak, obećavaju da će sve informacije biti na njihovom zvaničkom sajtu svakog dana od 12 sati, kao i da će davati izjave novinarima.

Klinički centar Niš od početka epidemije imao je praksu da ne odgovara na sva pitanja novinara o situaciji sa virusom korona u ovoj ustanovi. Potom 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dana nije bilo informacija ni o broju obolelih koji su na lečenju. Novinari su im zato uputili pismo i najavili dolazak, te su pre nedelju dana počele konferencije za medije.

Na njima nije bilo moguće poštovati socijalnu distancu, jer su održavane ispred Uprave i novog Kliničkog centra. Održane su svega četiri konferencije, a nakon otkazivanja jučerašnje "iz tehničkih razloga i službenih obaveza", saopštili su da ih ubuduće neće održavati.

Obaveštavamo Vas, da će zbog aktuelne epidemiološke situacije u našem gradu i jugu Srbije, a radi očuvanja zdravlja i poštovanja svih preporučenih mera zaštite, Klinički centar Niš, ubuduće o aktuelnim podacima vezanim za epidemiološku situaciju, broj i stanje hospitalizovanih pacijenata, Vas i javnost obaveštavati putem zvaničnog sajta Kliničkog centra Niš, svakoga dana u 12 časova - navode iz KC Niš.

Takođe kažu da konferencija neće biti zbog bezbednosti, sve dok uslovi za održavanje ne budu ispunjeni. Ipak, Uprava će se, navode, truditi da pravovremeno, precizno i tačno obaveštava javnost i komunicira sa novinarima i obećavaju da će davati pojedinačne izjave elektronskim i štampanim medijima.

Podsetimo, prva konferencija bila je burna, a iz KC Niš ne priznaju da je održana nakon apela medija, već su rekli da su se novinari "samopozvali u tuđu kuću" i da pojedini šire dezinformacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.