Još jedna velika zaplena numizmatičke kolekcije na Gradini

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jul.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna velika zaplena numizmatičke kolekcije na Gradini

Samo dan nakon što su carinici na graničnom prelazu Gradina zaplenili novčiće iz raznih istorijskih perioda, za koje arheolozi kažu da su izuzetno vredni, usledio je novi pokušaj krijumčarenja numizmatičke kolekcije koju su carinici uspeli da spreče, a čija vrednost je oko 300.000 evra.

Zbog novog pokušaja krijumčarenja metalnog novca na Gradini uhapšeni su državljani Turske Z. I. i E. I. U policiji kažu da su osumnjičeni u kombiju, u specijalno izrađenom duplom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dnu, sakrili 2.754 komada starog metalnog novca. Vrednost pronađene kolekcije se procenjuje na oko 300.000 evra. Procenenja vrednost oko 300.000 evra; foto: MUP

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu - dodaju u policiji.

Uhapšeni su po ovlašćenju Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Podsetimo, juče je na Gradini zaplenjena velika količina numizmatičke kolekcije, a preko granice je pokušao da ih prenese muškarac koji ih je sakrio u duplo dno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.